FOTO, VIDEO. Autostrada Sebeș-Turda, lotul I: O porțiune de drum, paralelă cu șoseaua de centură, asfaltată. Dealul de la Pârâul Iovului, excavat aproape în totalitate

Paul Voicu - Primar 2020

O porțiune de mai bine de un kilometru de pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda, paralelă cu șoseaua de centură a municipiului Alba Iulia, a fost asfaltată, iar Dealu l de la Pârâul Iovului a fost excavat până la nivelul pe care va trece viitorul drum de mare viteză, mai multe echipe de muncitori fiind, luni la prânz, în teren.

Citește și:  VIDEO, Lotul 1, Autostrada Sebeș-Turda, la finalul lunii iulie 2018, sub ”zodia ploilor” și a codurilor galbene

ELIT

Principalele punte de interes de pe lotul 1 sunt porțiunea de la drumul județean 107, viitorul nod rutier Alba Iulia Nord și Dealul de la Pârâul Iovului, aici înregistrându-se cele mai mari progrese.

Mihail David - 2020

Între cele două drumuri județene, care duc spre Drâmbar – Berghin, porțiunea a fost asfaltată aproape în întregime.

La drumul care duce spre Florea Grup, aproape au fost terminate culeele. În viitorul nod rutier Alba Iulia Nord au apărut primele structuri, dincoace de linia de cale ferată, și începe să se contureze viitorul punct de plecare al șoselelor.

La Dealul de la Pârâul Iovului, excavarea a ajuns aproape de limita la care trece autostrada. În zona respectivă, pe DN, s-a făcut un sens giratoriu nou, care va fi integrat în viitorul drum de mare viteză.

Citește și:  VIDEO: Pe Autostrada Sebeș – Turda, Lotul 1, pe locul casei demolate de la Oarda, s-au terminat de forat pilonii

Autostrada Sebeş-Turda va avea o lungime totală de 70 de kilometri şi va traversa parțial judeţele Alba și Cluj, fiind împărţită în patru loturi.

Lotul 1 are 17 kilometri, de la intrarea pe autostradă de la Sebeș până la Pârâul Iovului, la ieşire din Alba Iulia.

Loturile 3 și 4 au fost deschise circulației în această vară.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...