Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO/ Au început serbările Centenarului de la Alba Iulia: S-a deschis expoziția ”Legiunea română – Portrete de ofițeri și soldați, pe fronturile Primului Război Mondial”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Serbările Centenarului de la Alba Iulia au început cu o serie de vernisaje ale unor expoziții, evenimente culturale ce se vor derula și pe parcursul zilei de mâine, 29 noiembrie. Miercuri seara a avut loc, în spațiul expozițional de la Poarta a III-a, a fost prezentată expoziția ”Legiunea română – Portrete de ofițeri și soldați, pe fronturile Primului Război Mondial”, o lecție de ”istorie vie”, așa cum ne-au obișnuit deja membrii trupelor de reenactment ale Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia.

De această dată, angajații muzeului și voluntarii au fost îmbrăcați în uniforma Armatei de acum 100 de ani, iar istoricul Tudor Roșu a prezentat exponatele – documente privind mișcarea trupelor din acea vreme și fotografii. Expoziția conține chiar și o încăpere ”de cazarmă”, în care a fost așezat un pat militar.

Muzeul Național al Unirii din Alba Iulia a derulat mai multe proiecte prin care a creat mai multe trupe de reenactment. Pe lângă Garda Unirii, mai amintim Legiunea a XIII-a Gemina și Lupii Apoulonului. Pe lângă acestea, instituția a mai câștigat un proiect la AFCN, primul de altfel, intitulat Ținutele Istoriei.

[nggallery id=6487]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

VIDEO ”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Prietenii lui Azor”, apel disperat pentru un cățel lovit de mașină pe autostrada A10 Sebeș-Turda: ”Plânge rău când îi sunt atinse picioarele!” Asociația ”Prietenii lui Azor” au lansat un apel pentru salvarea unui cățel ajuns în adăpostul public din Alba Iulia, care are nevoie urgent de consultații și intervenții chirurgicale. Patrupedul a fost lovit de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea