Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| Aproape 1.000 de studenți și masteranzi ai Universității din Alba Iulia, declarați absolvenți. Paradă, ceremonie, bucurie și multe emoții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ceremonia de absolvire a Promoției 2016 a Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a avut loc, sâmbătă, în Piața Cetății, la ea participând ÎPS Irineu, primarul Mircea Hava, dascăli universitari și circa 800 de absolvenți.

parada absolventilor UAB80La Universitatea din Alba Iulia, în anul 2016, au absolvit aproape 1.000 de studenți, masteranzi și doctoranzi.

Ca în fiecare an, festivitatea de absolvire a început cu o paradă a absolvenților. Aceștia au plecat, de la Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia, îmbrăcați în robe și intonând „Gaudeamus igitur” („Să ne bucurăm, așadar”), spre Piața Cetății, unde a avut loc ceremonia propriu-zisă. Poarta a III-a a Cetății a fost inițial închisă, însă s-a deschis în cinstea lor, Garda Cetății Alba Carolina întâmpinându-i cu sunete de tobe.

În Piața Cetății din Alba Iulia, ÎPS Irineu, rectorul Daniel Breaz, primarul Mircea Hava și dascălii universității le-au pus un gând bun la suflet, urându-le mult succes în cariera profesională și deopotrivă să-și continue studiile la universitatea albaiuliană.

În acest an, Universitatea ”1 Decembrie 1918” a împlinit 25 de ani.

”Bine ați venit la un moment extrem de important din viața și din cariera dumneavoastră (…) Ciclul de învățământ superior nu se termină odată cu obținerea diplomei de licență sau masterat. Învățământul superior albaiulian vă oferă mult mai multe posibilități, vă așteptăm la școlile doctorale. Trebuie să continuați să vă perfecționați și să vă pregătiți și mai mult. Astăzi trebuie să fiți bucuroși că sunteți absolvenți. Poate pentru unii e o zi mai tristă, poate cea mai frumoasă parte din viața unui tânăr sunt anii universitari, care i-ați petrecut în compania noastră, într-un frumos oraș, Alba Iulia”, a spus Daniel Breaz.

Spre final, s-a dat citire celor mai buni absolvenți de la fiecare facultate, iar actorul și poetul Dorel Vișan a primit un titlu de onoare din partea Universității.

La finalul festivității, Daniel Breaz i-a declarat absolvenți, iar studenții și masteranzii și-au aruncat tocile.

[nggallery id=2175]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevi din Alba Iulia, Aiud și Lopadea Nouă, calificați la fazele naționale ale olimpiadelor de religie romano-catolică în maghiară și cultele reformat, evanghelic și unitarian și istoria și tradițiile minorității maghiare în România În data de 16.03.2024, la Liceul Teologic Romano-Catolic „Gróf Majláth Gusztáv Károly” Alba Iulia, s-au desfășurat etapele județene ale OLIMPIADEI de RELIGIE […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea