FOTO, VIDEO| Activități online pentru prichindeii de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia: Jocuri realizate în casă cu copiii, astfel încât timpul să treacă într-un mod cât mai simplu

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Seria activităților începute în primăvară continuă și toamna pentru prichindeii de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia. Pentru a face această perioadă una cât mai ușoară, educatoarele copilașilor vin cu câteva propuneri de activități care pot fi realizate în casă cu copiii, astfel încât timpul să treacă într-un mod mai simplu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Astfel, le sugerăm să deseneze, picteze, modeleze, să dezlege ghicitori, să asculte povești și cântecele. Îi încurajăm să facă ordine în camera lor, să sorteze haine, să organizeze jucării punând accent astfel pe viața practică.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

La vârsta preșcolară copiii trebuie învățați să strângă jucăriile pe care le-au folosit. Dacă până la această vârstă recomandările sunt doar să le amintițm despre cum e bine să procedeze, fără însă a impune acest lucru, la ceastă vârstă ei trebuie să adune jucăriile și să aibă grijă ca locul în care se joacă să fie mereu ordonat.

Acest lucru îi va ajuta mai târziu, întrucât creează obișnuințe sănătoase care la maturitate se vor proiecta și asupra altor aspecte ale vieții lor. De asemenea, pe lângă faptul că îi responsabilizează, aceaste activități îi ține ocupați.

Iată o activitate integrată propusă pentru grupa mijlocie (Fluturași), de la Grădinița cu program prelungit nr. 9 din Alba Iulia.  Activitatea este integrată din mai multe domenii: știință-matematică, DEC – desen și modelaj.

Feedbackul este foarte bun, ceea ce ne încurajează și pe noi, dascăli, să găsim metode cât mai variate pentru preșcolarii noștri.

Nagy Edina

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419