FOTO, VIDEO. Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 11.00, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au organizat o acțiune pentru conștientizarea importanței atenției în conducere și utilizării corecte a telefonului mobil și a altor dispozitive tehnice.

Conducătorii auto au fost de asemenea informați despre modificările legislative care vor intra în vigoare în data de 12 octombrie 2019, cu privire la utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

„Din data de 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile modificări la ordonanța de urgență 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. În acest sens, venim cu niște precizări pentru o informare cât se poate de corectă a textului de lege. Dacă în legislația actuală, era incriminată utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip „mâini libere”, potrivit noilor modificări ale legislației, acest tip de abatere se poate săvârși sub două forme: forma simplă și forma agravantă.

În forma simplă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, în orice mod, sau a oricărui alt dispozitiv cu funcție de redare text, foto sau video, este incriminată și sancționată cu amendă de la 6 la 8 puncte și aplicarea măsurii complementare a 4 puncte de penalizare.

În forma agravantă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, concomitent cu săvârșirea unei alte contravenții, este sancționată cu 4 sau 5 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În acest context, în perioada 12-15 octombrie 2019, IPJ Alba va demara o campanie de informare a participanților la trafic care va viza această modificare survenită în textul de lege. Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu utilizeze telefonul mobil în timpul conducerii, având în vedere că acest tip de abatere este o cauză generatoare a accidentelor de circulație”, a precizat subinspectorul Hendrea Horea, din cadrul Serviciului Rutier.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...