Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Publicat

în

Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 11.00, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au organizat o acțiune pentru conștientizarea importanței atenției în conducere și utilizării corecte a telefonului mobil și a altor dispozitive tehnice.

Electrica Furnizare Discount

Conducătorii auto au fost de asemenea informați despre modificările legislative care vor intra în vigoare în data de 12 octombrie 2019, cu privire la utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

„Din data de 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile modificări la ordonanța de urgență 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. În acest sens, venim cu niște precizări pentru o informare cât se poate de corectă a textului de lege. Dacă în legislația actuală, era incriminată utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip „mâini libere”, potrivit noilor modificări ale legislației, acest tip de abatere se poate săvârși sub două forme: forma simplă și forma agravantă.

În forma simplă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, în orice mod, sau a oricărui alt dispozitiv cu funcție de redare text, foto sau video, este incriminată și sancționată cu amendă de la 6 la 8 puncte și aplicarea măsurii complementare a 4 puncte de penalizare.

În forma agravantă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, concomitent cu săvârșirea unei alte contravenții, este sancționată cu 4 sau 5 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În acest context, în perioada 12-15 octombrie 2019, IPJ Alba va demara o campanie de informare a participanților la trafic care va viza această modificare survenită în textul de lege. Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu utilizeze telefonul mobil în timpul conducerii, având în vedere că acest tip de abatere este o cauză generatoare a accidentelor de circulație”, a precizat subinspectorul Hendrea Horea, din cadrul Serviciului Rutier.

[nggallery id=7484]

Publicitate

Curier Județean

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Publicat

în

103 tablete cu acces la internet pentru elevii din Bucerdea Grânoasă, pentru facilitarea cursurilor online. Licitația de peste 100.000 de lei, lansată în SEAP

Primăria comunei Bucerdea Grânoasă a lansat recent, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru proiectul „Achiziționarea unui număr de 103 tablete cu acces la internet”, pentru Școala Gimnazială „Ioan Maiorescu”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 124.418,85 de lei, fără TVA.

Având în vedere situaţia pandemică creată de răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2, încă de la începutul anului 2020, şi instituirea stării de urgenţă în întreagă ţară, s-a stabilit necesitatea desfăşurării activităţii educaţionale în mediul on-line, după posibilităţi.

Electrica Furnizare Discount

Această experienţă a scos la iveală multe lipsuri existente, constatându-se astfel că majoritatea elevilor nu dispun de dispozitivele adecvate pentru participarea la cursurile online.

Astfel, având în vedere situaţia actuală, Primăria Comunei Bucerdea Grânoasă doreşte dotarea Şcolii Gimnaziale „loan Maiorescu” din Comuna Bucerdea Grânoasă cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice, astfel încât orele de pregătire din timpul activităţilor să se poată desfăşura on-line, şi în condiţii de siguranţă.

În vederea facilitării accesului elevilor şi cadrelor didactice la facilităţile tehnice necesare continuării procesului educaţional şi în circumstanţele speciale create de evoluţia pandemiei cauzate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, prin OUG nr. 144/2020, au fost create premisele pentru dotarea instituţiilor de învăţământ cu infrastructura tehnică necesară desfăşurării cursurilor în sistem on-line.

Dotările avute în vedere prin prezentul proiect au rolul de a îmbunătăţii şansele tuturor elevilor înscrişi în învăţământul preuniversitar să participe în mod efectiv la cursurile organizate online.

Specificaţii tehnice:

Tehnologie Reţea – GSM 1HSPA/LTE, va funcţiona în orice reţea publică de telefonie mobilă.
Husă protecţie – Dedicată, tip TPU, să ofere protecţie împotriva zgârieturilor şi şocurilor,margine care să protejeze ecranul, sa ofere funcţionalitatea tip stand (inel, pliere, etc.)
CPU – Quad-core 1.5 GHz, 64bit.
Memorie – 16GB interna, 2GB RAM

Citește mai mult

Curier Județean

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

Publicat

în

FOTO, VIDEO| Iarna în Apuseni. Acțiune spectaculoasă de deszăpezire a unui drum vicinal, la înălțime

A nins puternic în Apuseni în cursul acestei săptâmâni, iar gerul care a urmat a făcut ca zăpada să nu se topească.

Primăria orașului Câmpeni a intervenit, joi, cu utilaje de deszăpezire pentru deschiderea unui drum vicinal către localitatea Poduri.

Electrica Furnizare Discount

După cum se poate observa și în imagini, acțiunea nu a fost deloc ușoară, din cauza troienelor uriașe de zăpadă, însă potrivit viceprimarului Valentin Gog, care a postat imaginile în mediul oline, a fost încununată de succes.

La această oră, ninsoarea a reînceput să cadă în Apuseni, iar zona montană a județului Alba se află sub o avertizare cod galbe de vânt puternic și ninsori viscolite, valabilă până sâmbătă dimineața.

Citește mai mult

Curier Județean

Pericole publice pe șoselele din județul Alba: Șoferi prinși băuți la volan sau fără permis de conducere

Publicat

în

Pericole publice pe șoselele din județul Alba: Șoferi prinși băuți la volan sau fără permis de conducere

La data de 19 ianuarie 2022, în jurul orei 08.30, polițiștii Secției 2 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un bărbat, de 39 de ani, din comuna Berghin, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fiind sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto, cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate mostre de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Electrica Furnizare Discount

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

·La data de 19 ianuarie 2022, în jurul orei 23.20, polițiștii Secției 7 Poliție Rurală Vințu de Jos au depistat un tânăr, de 20 ani, din comuna Șibot, în timp ce conducea un autoturism, pe raza comunei, fără să dețină permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Față de conducătorul auto, cercetările sunt continuate pentru săvârșirea infracțiunii de conducere fără permis.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare