Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO, VIDEO. Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Acțiune IPJ Alba pentru conștientizarea importanței utilizării corecte a telefonului mobil în timpul condusului. Conducătorii auto, informați despre noile modificările legislative

Miercuri, 9 octombrie, începând cu ora 11.00, polițiștii din cadrul Serviciul Rutier au organizat o acțiune pentru conștientizarea importanței atenției în conducere și utilizării corecte a telefonului mobil și a altor dispozitive tehnice.

YouTube video

Conducătorii auto au fost de asemenea informați despre modificările legislative care vor intra în vigoare în data de 12 octombrie 2019, cu privire la utilizarea telefonului mobil în timpul condusului.

„Din data de 12 octombrie 2019 intră în vigoare noile modificări la ordonanța de urgență 195 din 2002, privind circulația pe drumurile publice, referitoare la utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii. În acest sens, venim cu niște precizări pentru o informare cât se poate de corectă a textului de lege. Dacă în legislația actuală, era incriminată utilizarea telefonului mobil fără dispozitiv de tip „mâini libere”, potrivit noilor modificări ale legislației, acest tip de abatere se poate săvârși sub două forme: forma simplă și forma agravantă.

YouTube video

În forma simplă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, în orice mod, sau a oricărui alt dispozitiv cu funcție de redare text, foto sau video, este incriminată și sancționată cu amendă de la 6 la 8 puncte și aplicarea măsurii complementare a 4 puncte de penalizare.

În forma agravantă, utilizarea telefonului mobil în timpul conducerii, concomitent cu săvârșirea unei alte contravenții, este sancționată cu 4 sau 5 puncte amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile.

În acest context, în perioada 12-15 octombrie 2019, IPJ Alba va demara o campanie de informare a participanților la trafic care va viza această modificare survenită în textul de lege. Recomandăm tuturor participanților la trafic să nu utilizeze telefonul mobil în timpul conducerii, având în vedere că acest tip de abatere este o cauză generatoare a accidentelor de circulație”, a precizat subinspectorul Hendrea Horea, din cadrul Serviciului Rutier.

[nggallery id=7484]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea