Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO/ VIDEO: A patra zi de proteste a angajaților Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în fața Prefecturii. Florin Roman: SANITAS să atace în instanță regulamentul de sporuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pentru a patra zi consecutiv, angajații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia și-au strigat nemulțumirile, în stradă,. La protestul din fața Prefecturii Alba au fost prezenți aproximativ 50 de persoane afectate de noua lege a salarizării care le-a plafonat sporurile la 30%, ceea ce pentru unii a însemnat o scădere semnificativă a veniturilor.

Joi, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a discutat cu cadrele medicale și deputatul PNL Florin Roman. Acesta le-a explicat protestarilor ce soluții a propus pentru rezolvarea haosului în cel mai scurt timp și anume ca SANITAS să atace în instanță regulamentul de sporuri, aceasta însemnând o suspendare a aplicării regulamentului până la judecarea pe fond a procesului care poate dura și ani de zile.

YouTube video

Potrivit documentului, se solicită sprijin în: rediscutarea noii legislaţii privind salarizarea în sistemul sanitar; eliminarea situaţiilor generate de obligativitatea încadrării în procentul de 30% pe ordonator de credite, care a condus la situații paradoxale în care sporurile acordate angajaților din Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia, spitalele municipale, sunt mai mici decât în spitalele de mici dimensiuni (orăşeneşti); corelarea legislaţiei pentru legea 153/2017, legea 95/2006 și Ordonanţa 90/2017; adaptarea regulamentului de sporuri conform clasificării spitalelor; susţinerea intregii echipe medicale-inclusiv TESA.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

În urma aplicarii legii 273 de salariaţi ai Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, adica aproximativ 20% dun totalul angajatilor, au incasat salarii mai mici cu pana la 800 de lei.

[nggallery id=5471]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat

Bogdan Ilea

Publicat

în

24-25 aprilie 2024: Evenimentul „Bucuria Florilor” la Sebeș și Cugir. Pachețele cu trei flori de primăvară din specii diferite pentru publicul interesat În data de 24, la Sebeș și 25 aprilie, la Cugir, ascoiația „La Pas”, alături de companiile Star Transmission & Star Assembly, organizează evenimentul „Bucuria Florilor.” Pentru a celebra ziua biodiversității oamenii care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea