FOTO/ VIDEO: A patra zi de proteste a angajaților Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, în fața Prefecturii. Florin Roman: SANITAS să atace în instanță regulamentul de sporuri

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Pentru a patra zi consecutiv, angajații Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia și-au strigat nemulțumirile, în stradă,. La protestul din fața Prefecturii Alba au fost prezenți aproximativ 50 de persoane afectate de noua lege a salarizării care le-a plafonat sporurile la 30%, ceea ce pentru unii a însemnat o scădere semnificativă a veniturilor.

Joi, alături de președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a discutat cu cadrele medicale și deputatul PNL Florin Roman. Acesta le-a explicat protestarilor ce soluții a propus pentru rezolvarea haosului în cel mai scurt timp și anume ca SANITAS să atace în instanță regulamentul de sporuri, aceasta însemnând o suspendare a aplicării regulamentului până la judecarea pe fond a procesului care poate dura și ani de zile.

USR - Alegeri parlamentare 2020

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Potrivit documentului, se solicită sprijin în: rediscutarea noii legislaţii privind salarizarea în sistemul sanitar; eliminarea situaţiilor generate de obligativitatea încadrării în procentul de 30% pe ordonator de credite, care a condus la situații paradoxale în care sporurile acordate angajaților din Spitalul Judeţean de Urgență Alba Iulia, spitalele municipale, sunt mai mici decât în spitalele de mici dimensiuni (orăşeneşti); corelarea legislaţiei pentru legea 153/2017, legea 95/2006 și Ordonanţa 90/2017; adaptarea regulamentului de sporuri conform clasificării spitalelor; susţinerea intregii echipe medicale-inclusiv TESA.

Salariile nete ale circa 270 de angajaţi, dintr-un total de peste 1.200 ai Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia au înregistrat o scădere în luna martie faţă de luna anterioară, printre cei afectaţi fiind categorii de personal ca biolog, chimist, kinetoterapeut, infirmier, brancardier.

În urma aplicarii legii 273 de salariaţi ai Spitalului Judetean de Urgenta Alba Iulia, adica aproximativ 20% dun totalul angajatilor, au incasat salarii mai mici cu pana la 800 de lei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Cat 19 aprilie 2018 at 14:30

O săracul Roman mai face fata cu atât de multe inițiative și proiecte de lege… Cel mai mare mitoman din că-ți am cunoscut

un cititor 19 aprilie 2018 at 14:55

Bai pitece… Eu am facultate (facuta la stat pe bune) lucrez ca bugetar de 25 de ani si am salariul net de 3 ori mai mic ca un brancardier de la Spitalul Judetean Alba! De ce le dai apa la moara astora?

apoliticul 19 aprilie 2018 at 17:01

Cata ipocrizie.Sa faci parte din partidul care a taiat salariile cu 25% pe vremea lui Base si sa te prefaci ca te intereseaza soarta celor de la spitalul de urgenta.

alt cititor 20 aprilie 2018 at 8:29

@un citittor….. pai si daca nu-ti convine , dute-n alta parte eventual in mediu privat???.eventual afara…..suntem o tara libera….nu tem ai impusca nimeni daca treci granita….sau nu te tine???… e mai bine unde esti, nu???.. caldurica..comoditate…. pai ce sa faci si cu sfletu-n rai si cu stii tu ce … nu se poate……

Comentariile sunt oprite