Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO| A fost predat amplasamentul pentru iluminat public inteligent în cartierul Orizont. Gabriel Pleșa: „Până la sfârșitul anului sperăm ca toate cartierele să fie iluminate cu LED”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
A fost predat amplasamentul pentru iluminat public inteligent în cartierul Orizont. Gabriel Pleșa: „Până la sfârșitul anului sperăm ca toate cartierele să fie iluminate cu LED”

În cursul zilei de vineri, 8 octombrie, a fost predat amplasamentul pentru lotul 3 de iluminat public, în cadrul proiectului de Reabilitare, Modernizare și Extindere a Sistemului de Iluminat Public din municipiul Alba Iulia. Învestiția are o valoare de peste 1.3 milioane de euro.

„Asăzi am avut bucuria să predăm amplasamentul pe lotul 3, iluminat public inteligent, un contract de peste 1.3 milioane de euro. Termenul contractului este de 12 luni, dar firma care a câștigat licitația ne-a spus că încearcă să termine această lucrare până la sfârșitul anului”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

YouTube video

Am predat amplasamentul în cartierul Orizont, unde este și săpătură și va mai fi săpătură pe strada Turnătoriei. În celelalte cartiere limitrofe, Pâclișa, Oarda de Sus, Oarda de Jos, Bărăbanț și Micești se vor schimba corpurile de iluminat și se va pune telegestiune la fiecare stâlp. Până la sfârșitul anului sperăm ca toate cartierele limitrofe municipiului Alba Iulia să fie luminate cu LED și cu telegestiune la fiecare stâlp”, a mai spus Pleșa.

Investiția vizează reabilitarea, modernizarea și extinderea sistemului de iluminat public al Municipiului Albă Iulia pentru creșterea eficienței energetice și reducerea emisiilor de CO2, de care vor beneficia peste 74.000 de cetățeni din municipiu.

Acțiunile sprijinite în cadrul acestei priorități de investiție vizează:

-Achiziționarea și instalarea sistemelor de telegestiune a iluminatului public;

-Montarea/înlocuirea corpurilor de iluminat cu un consum ridicat de energie electrică cu iluminat prin utilizarea unor corpuri de iluminat LED cu eficiență energetică ridicată, durată mare de viață (durata medie de utilizare: 100.000 ore) și asigurarea confortului corespunzător, atât în cazul sistemelor existente, cât și în cazul celor nou create;

-Utilizarea surselor regenerabile de energie (ex. panouri fotovoltaice, etc.);

-Reabilitarea instalațiilor electrice – stâlpi, rețele, etc. (doar dacă elementele fac parte din sistemul de iluminat public și se află în proprietatea solicitantului);

-Crearea / extinderea și/sau reîntregirea sistemului de iluminat public în localitățile urbane;

-Alte activități care conduc la îndeplinirea realizării obiectivelor proiectului (lucrări de săpătură pentru introducerea rețelei de iluminat public în subteran, conform legislației în vigoare, instalare echipamente de comandă, automatizare, măsurare etc.) – activitățile care necesită emiterea autorizației de construire se pot realiza doar dacă sistemul aparține în totalitate solicitantului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea