Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO, VIDEO. 200 de elevi olimpici la limba și literatura română au format un tricolor uman, în Piața Cetății din Alba Iulia

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Circa 200 de elevi olimpici la limba și literatura română au format, miercuri, în Piața Cetății din Alba Iulia, un tricolor uman, ținându-se de mâini și învârtindu-se în cerc, pe piese patriotice.

Circa 200 de elevi de liceu din toate județele țării participă în perioada 25-29 aprilie, la olimpiada de limba și literatura română, etapa națională fiind organizată la Alba Iulia.

Miercuri, după proba scrisă, ei au organizat un flashmob în Piața Cetății din Alba Iulia, care a atras privirile și atenția localnicilor. Cu scopul de a-și arăta patriotismul în orașul în care la 1 Decembrie 1918 s-a semnat cel mai mare act de voință al tuturor românilor, Unirea Transilvaniei cu România, elevii s-au îmbrăcat în tricouri roșii, galbene și albastre și s-au învârtit, în cerc, pe piese patriotice.

Inspectorul școlar general al Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Alba, Marcela Dărămuș, a declarat că prin acest flashmob elevii au vrut să-și arate dragostea față de țară.

”A fost organizat ținându-se cont că în 2018 se sărbătoresc 100 de ani de la Marea Unire. 80% dintre olimpici sunt pentru prima dată la Alba Iulia, a doua Capitală a României, și au fost foarte încântați”, a spus Marcela Dărămuș.

Olimpicii susțin, joi și vineri, probele orale, iar rezultatele olimpiadei vor fi afișate vineri.

În programul de relaxare al acestora mai figurează vizite la obiective turistice din Alba Iulia și spectacole de teatru. 

[nggallery id=3841]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea