Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| 18 martie: Prima persoană din Alba, adusă cu izoleta la secția de Infecțioase: Cum a evoluat pandemia de la primul caz confirmat de COVID-19, în Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO VIDEO| 18 martie: Prima persoană din Alba, adusă cu izoleta la secția de Infecțioase: Cum a evoluat pandemia la un an de la primul caz confirmat de COVID-19, în Alba

Acum exact un an, la data de 18 martie 2020, inevitabilul s-a produs, iar în județul Alba a fost raportat primul caz de infectare cu COVID-19.

Persoana infectată a fost o femeie în vârstă de 36 de ani, aflată la Vințișoara, în carantină instituționalizată, după sosirea din Italia.

Deși starea de sănătate a femeii a fost una bună, a fost transportată la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, unde a fost internată, pentru a putea fi ținută sub observație.

La acel moment, răspândirea virusului nu părea să dea bătăi de cap autorităților și cadrelor medicale, fiind raportate, la nivel național, de către Grupul de Comunicare Strategică, doar 29 de noi cazuri de infectare cu COVID-19, în 24 de ore.

YouTube video

În raport cu cifrele actuale, doar 29 de persoane confirmate pozitiv pare doar un vis sau o speranță că această pandemie s-ar putea apropia de sfârșit.

La nivel local numărul cazurilor noi de infectare, la momentul actual, pare că se menține în jurul cifrei de 100 de noi infectări, în 24 de ore, însă teama populației a început să dispară, lumea a început să se opună purtării măștii de protecție și să respingă ideea măsurilor de protecție sanitară.

YouTube video

Dacă la acel moment doar gândul la o izoletă stârnea frică și nesiguranță în rândul oamenilor, acum transportul cu izoleta a dispărut cu desăvârșire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fetiță de 8 ani, lovită de o mașină, în Alba Iulia, în timp ce traversa regulamentar strada: Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului O fetiță de 8 ani, din Feneș, a fost lovită de mașină în timp ce traversa strada regulamentar, în Alba Iulia. Șoferița vinovată a plecat de la locul accidentului. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea