Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Victoria Schimbatori – O călătoare între lumi și poetă a sufletului. Volumul de poezii lansat de tânăra studentă a Universității din Alba Iulia

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Victoria Schimbatori – O călătoare între lumi și poetă a sufletului. Volumul de poezii lansat de tânăra studentă a Universității din Alba Iulia

Victoria Schimbatori este o poetă, freelancer în traduceri și creator de conținut care își dedică viața explorării și exprimării universului interior și spiritual.

Într-un interviu oferit pentru ziarulunirea.ro, tânăra născută la 22 iulie 1998 în orașul Strășeni din Republica Moldova ne povestește cum și-a petrecut copilăria și adolescența acolo până la vârsta de 18 ani, când s-a mutat la Alba Iulia pentru a urma studiile universitare în domeniul Limbi Moderne Aplicate, specializarea Traducere și Interpretare (engleză-franceză) la Universitatea „1 Decembrie 1918”, Facultatea de Istorie, Litere și Științe ale Educației.

Dragostea pentru limbile străine și pentru cuvinte a fost o constantă în viața Victoriei, iar pasiunea pentru literatură și poezie a înflorit încă de la o vârstă fragedă. La 12 ani, ea descoperea operele epopeice ale lui Homer, Odiseea și Iliada, iar la 16 ani se aventura în călătoria filozofică și psihologică prin lectura scrierilor lui Viktor Frankl, Friedrich Nietzsche, Sigmund Freud, Martin Heidegger, Arthur Schopenhauer și Carl Gustav Jung. Aceste lecturi i-au oferit o perspectivă profundă asupra vieții și au alimentat în ea dorința de a explora mai adânc conștiința umană și aspectele spirituale ale existenței.

Poezia a devenit pentru Victoria un refugiu și un mod de expresie prin care putea să-și exploreze și să-și comunice trăirile interioare. Inspirată de meditație și contemplație, ea a descoperit că atunci când închide ochii și se conectează la Sinele interior, inspirația curge precum un val, copleșind-o cu versuri și imagini poetice.

În perioada studiilor universitare și a anilor petrecuți în diverse orașe, Victoria și-a dezvoltat conexiunea profundă cu universul și cu planul subtil al existenței. Descoperirile sale interioare, sincronicitățile și experiențele de transcendere au întărit convingerea că suntem ființe spirituale într-un univers paralel celui fizic, și că accesarea acestui univers spiritual poate fi realizată prin deschiderea minții și a sufletului, prin transcendența egoului și prin explorarea conștiinței cuantice.

Volumul său de poezii intitulat „Grația Divinului” a fost rezultatul acestor explorări interioare și a conexiunii profunde cu universul. Poeziile sale sunt călătorii în sine, mesaje transmise de la Conștiința universală prin intermediul Victoriei. Ele abordează teme precum cunoașterea de sine, iubirea divină și conștiința universală, oferind cititorilor oportunitatea de a se reconecta cu esența lor divină și de a-și îmbunătăți conștiința.

Victoria crede că poeziile sale pot fi o sursă de inspirație și ajutor pentru cei care se confruntă cu probleme de cunoaștere de sine și de îmbunătățire a conștiinței. Ea îi invită pe cititori să reflecteze asupra versurilor sale și să găsească în ele energia și mesajul care le resonă cel mai mult. Fiecare expresie sau frază poate fi o sursă de introspecție sau de inspirație pentru cei care își doresc să exploreze mai adânc propriul lor univers interior.

Uită

Să parcurgem

Neștiințe

Nu filozofii.

Să ne reculegem

Din necuvinte

Nu ideologii.

Nestrămutată

ne e ființa,

intrinsecul

și conștiința.

Dă-ți, omule,

ocazia de a fi.

Uită-ți numele,

chipul,

știința, dogmele

și arhetipul.

În ceea ce privește cariera sa literară, Victoria consideră că este într-o fază inițiatică. Ea continuă să se dedice scrisului și explorării spirituale, fiind deschisă posibilității de a scrie și alte cărți și de a explora alte genuri literare. Prin creațiile sale, Victoria urmărește să transmită și să inspire oamenii să-și găsească propria lor cale și să descopere grația divină din interiorul lor.

În concluzie, Victoria Schimbatori este o poetă care călătorește între lumi, explorând universul interior și exprimându-l prin cuvinte și poezie. Experiențele ei de cunoaștere de sine, conexiune profundă cu universul și descoperirea iubirii divine au influențat în mod profund creațiile sale literare. Prin poezia sa, ea își propune să inspire și să ajute cititorii să exploreze propria lor conștiință și să descopere esența lor spirituală. Cariera literară a Victoriei este în continuă evoluție, iar ea este deschisă să exploreze noi genuri și teme în călătoria sa către Grația Divinului.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea