FOTO. Veteranul de război Gheorghe Stremțan, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani, de elevi și cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Veteranul de război Gheorghe Stremțan, sărbătorit la împlinirea vârstei de 100 de ani, de elevi și cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Elevi și cadre militare de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, elev sergent major Andrei Bar, elev Maria Alexandra Pop și plutonier adjutant Ioan Mihu, alături de șeful Cercului Militar Alba Iulia, Petruța Pop, l-au vizitat pe veteranul de război pentru a-l felicita și a-i oferi câteva cadouri simbolice.

Acesta a primit un steag tricolor, o diplomă de excelență pentru contribuția deosebită la apărarea neamului românesc, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și un tort personalizat. Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Mărturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia.

Veteranul de război Gheorghe Stremțan s-a născut la 17 septembrie 1919 în satul Colibi, județul Alba. A luptat pe frontul de Est ca fochist pe trenurile ce asigurau logistică armatei române iar în luptele pentru eliberarea Bucureștiului a salvat alături de alți camarazi mulți oameni care fugeau din capitală.

Despre anii dureroși ai războiului, veteranul Gheorghe Stremțan a spus doar atât: „frică, groază, necaz cum n-am mai avut altul”. În prezent familia sa numără peste 70 de membri de la copii, nurori, nepoți, strănepoți și stră-strănepoți.

La mulți ani cu sănătate!
Onoare și respect!

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...