Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Veteranul de război Gheorghe Moga, sărbătorit la venerabila vârstă de 97 de ani, de elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Veteranul de război Gheorghe Moga, a fost sărbătorit la venerabila vârstă de 97 de ani, de către elevii Colegiului Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia.

Elevii militari l-au sărbătorit luni pe veteranul de război Gheorghe Moga la împlinirea vârstei de 97 de ani. Născut pe 9 martie 1923, la Ghirbom, în județul Alba, Gheorghe Moga a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial pe frontul din Cehoslovacia, până în Munții Tatra, fiind în grupa de cercetare la cavalerie.

Elevii fruntaș Darius Nistor și Maria Noja, însoțiți de plutonier adjutant Ioan Mihu, au ascultat întâmplări din viața de pe front, relatate cu foarte mare acuratețe de veteranul de război ca și când s-ar fi întâmplat ieri. „Nu poți să-i spui la rău că a fost bine. Să ferească Dumnezeu să nu se mai întâmple greutăți așa mari” a mărturisit Gheorghe Moga. Veteranul de război le-a transmis elevilor militari „să fie blânzi, să aibă răbdare și să judece”.

Aceștia i-au oferit drapelul României, o diplomă aniversară în semn de recunoștință și apreciere, revista colegiului militar „Inimi sub drapel” și un tort, împreună cu cele mai sincere urări de sănătate și bucurii.

Acțiunea s-a înscris în proiectul de omagiere a veteranilor „Credință și patrie – Marturisiri ale veteranilor de război”, inițiat de Cercul Militar Alba Iulia și a fost desfășurată cu sprijinul SC Dragon Rc SRL Alba Iulia.

Avem onoarea să vă salutăm! Vă dorim multă sănătate și la mulți ani!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de reparații și întreținere la Cetatea Alba Carolina: Fântână cetății sau podul Unirii printre obiectivele proiectului de peste 4,5 milioane lansat în SEAP Mai multe lucrări de reparații și întreținere urmează să fie făcute în cetatea Alba Carolina. Primăria Alba Iulia dorește să repare mai multe obiective printr-un contract-cadru de 4 ani. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea