Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Vârstnicii de la Așezământul ”Sfântul Andrei” din Bărăbanț au primit colindători. Elevi de la școala din localitate au transmis mesajul Nașterii Mântuitorului, prin colinde și poezii

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

colindatori de la scoala barabant01Joi, 17 decembrie, elevii claselor V- VIII de la Colegiul Tehnic ”Alexandru Domșa” – structura Bărăbanț, sub coordonarea profesorilor Mariana Toth, Eleonora Trif și Nicolae Ionașcu au făcut o vizită la Așezământul pentru persoane vârstnice ”Sfântul Andrei” din Bărăbanț, pentru a transmite mesajul Nașterii Mântuitorului prin colinde și poezii.

Este un eveniment obișnuit în această perioadă a anului, când diverse instituții sunt colindate de grupuri entuziaste de copii, iar aceștia sunt răsplătiți pe măsură. Ce are deosebit această acțiune este faptul că, de data aceasta, în centrul atenției nu au fost copiii răsfățații sărbătorilor de iarnă, ci persoanele vârstice din acest centru.

”Copiii școlii noastre sunt implicați în foarte multe proiecte. Această activitate este o continuare a proiectului ”Deșeuri reciclăm, natura protejăm!”, desfășurat în cadrul Olimpiadelor Kaufland.O etapă a acestui proiect a constat în colectarea deșeurilor de hârtie, carton sau PET-uri, care au fost preluate de Societatea REMAT, Alba Iulia. Echipa de proiect s-a gândit, că, pe lângă educația ecologică și de protecție a mediului, pe care acțiunea în sine a vizat-o, copiii își pot dezvolta și abilități antreprenoriale:banii obținuți din colectarea deșeurilor să fie folosiți în vederea realizării cacolindatori de la scoala barabant02dourilor de Crăciun pentru Asociația ”Sfântul Andrei” din Bărăbanț”, a transmis  prof. Alina Alexandru, coordonator proiecte și programe educative școlare și extrașcolare.

Elevii s-au dovedit a fi sensibili la nevoile celor din jur, puternic conectați la comunitatea din care fac parte și au fost răsplătiți cu mulțumiri din partea celor pe care i-au colindat.

Nimic nu se compară cu bucuria, căldura, dragostea și toată afecțiunea pe care bunicii le au pentru nepoți. În scaune cu rotile, cu mâini tremurânde, chipurile persoanelor vârstnice din acest centru au fost luminate prin prezența copiilor școlii din Bărăbanț, simțind ce înseamnă mângâierea nepoților.

[nggallery id=1443]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea