Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Valentin, tânărul profesor de la țară din Alba care a obținut ZECE CURAT la Limba și Literatura Rromani Maternă, la Definitivat 2023

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valentin, tânărul profesor de la țară din Alba care a obținut ZECE CURAT la Limba și Literatura Rromani Maternă, la Definitivat 2023

Într-un mic colț al județului Alba, în comuna Roșia Montană, se află o școală cu o poveste de succes remarcabilă.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În cadrul Școlii Gimnaziale „Simion Balint”, un tânăr profesor de numai 23 de ani a devenit o figură centrală în comunitatea locală.

Într-un interviu acordat pentru ziarulunirea.ro, Petaca Ionuț Valentin, un dascăl dedicat și pasionat de limba și literatura rromani maternă, a povestit cum a reușit să obțină nota 10 curat la examenul de Definitivat 2023.

Din tinerețe, a fost fascinat de cultura și identitatea rromă și a avut întotdeauna dorința de a contribui la păstrarea și promovarea limbii materne.

CITEȘTE ȘI: Rezultate Definitivat 2023 în ALBA: Patru note de ZECE CURAT în județul nostru. Ce materii predau profesorii

Cu pasiunea pentru învățare și dorința de a se dezvolta, Valentin a excelat în toate etapele școlare. A fost olimpic național în ambele cicluri de învățământ, atât în gimnaziu, cât și în liceu, obținând rezultate impresionante în domeniul său. Această ambiție și dorința constantă de cunoaștere l-au motivat să urmeze cursurile prestigioase ale Universității din București.

După finalizarea studiilor, Valentin s-a întors în comunitatea sa natală cu dorința de a aduce schimbări pozitive și de a fi un model de urmat pentru generațiile tinere. Cu cinci ani în urmă, a devenit profesor la Școala Gimnazială Simion Balint din Roșia Montană, iar de atunci, s-a dedicat cu pasiune și devotament îndrumării elevilor săi.

În prezent, Valentin predă la aproximativ 40-50 de copii, iar impactul său asupra comunității este evident. Un aspect notabil al abordării didactice a lui Petaca Ionuț Valentin este aprecierea sa profundă pentru bogăția lexicului și interesul său pentru partea de gramatică a limbii rrome. El consideră că această limbă are o istorie fascinantă și adânc înrădăcinată în cultura rromă, ceea ce o face demnă de studiu și prețuire.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu

Ziarul Unirea

Publicat

în

Apel umanitar pentru o familie originară din Apuseni, rămasă fără casă în urma unui incendiu Un apel umanitar a fost lansat pentru familia Doncea, originară din Apuseni. Oamenii au rămas fără un acoperiș deasupra capului în urma unui incendiu violent. Citește și: FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea