Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO/ UPDATE: Percheziții în Alba și alte 4 județe pentru evaziune fiscală. 10 persoane aduse la audieri la IPJ Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud, efectuează, miercuri dimineața, 20 de percheziţii domiciliare şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele a 10 persoane bănuite de evaziune fiscală. Prejudiciul estimat a fi cauzat prin activitatea infracţională este de 2,5 milioane lei, echivalent a 555.000 Euro.

perchezitii1În această dimineaţă, începând cu ora 6.00, poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sprijiniţi de poliţişti din judeţele Cluj, Mureş, Hunedoara şi Bistriţa Năsăud şi ai Serviciului de Operaţiuni Speciale Alba sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, efectuează 20 de percheziţii domiciliare la locuinţele şi sediile societăţilor administrate de 10 persoane bănuite de comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală.

Potrivit IPJ Alba, cele 10 persoane sunt bănuite că în anul 2013, în baza unor documente contabile false au înregistrat cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor pe care le reprezintă, ulterior însuşindu-şi sumele de bani.

Documentele false erau emise în numele unor societăţi comerciale de tip fantomă, iar pentru a da aparenţă de legalitate operaţiunilor economice înregistrate în contabilitate, plăţile erau efectuate prin sistemul bancar.

UPDATE 2: Firmele percheziționate în județul Alba au sedii în Alba Iulia, Cugir, Ciugud și Galda de Jos. Administratorii acestora (patru persoane cu domiciliul în Alba Iulia), au fost aduși pentru audieri, la IPJ Alba.

UPDATE 3: Au fost percheziționate firme din mai multe domenii – spălătorii auto, cafenele, dar și societăți comerciale care se ocupă cu creșterea păsărilor sau zootehnie (12 în Alba Iulia, 2 la Ciugud, una la cugir și una în galda de Jos). S-au ridicat documente și sume de bani care ar putea proveni din desfășurarea activității infracționale, respectiv din decontarea unor facturi fictive.
Nouă, din cele zece persoane vizate au fost găsite de polițiști. În afară de suspecții din Alba vor fi aduse la sediul IPJ alte 4 persoane, din Cluj,  Bistrița, Mureș și Hunedoara.

UPDATE 3: ”În cadrul activităţilor desfăşurate 9 dintre persoanele bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală au fost identificate şi conduce la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate au fost găsite şi ridicate documente de evidenţă contabilă şi importante sume de bani. Poliţiştii continuă activităţile specifice pentru identificarea, prinderea şi conducerea la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor a persoanei care nu a fost identificată cu ocazia percheziţiilor. Până la această oră, poliţiştii au emis Ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, faţă de 7 dintre aceste persoane care au fost depuse în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Alba, urmând ca la data de 18.02.2016, să fie prezentate procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, cu propuneri legale”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

perchezitii2perchezitii3

 

 

 

 

 

FOTO: IPJ Alba

–––––––––––––––––

În vederea documentării întregii activităţi infracţionale, începând cu ora 6,00 se efectuează 20 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Alba (16 percheziţii), Cluj (1 percheziţie), Mureş (1 percheziţie), Hunedoara (1 percheziţie) si Bistriţa Năsăud (1 percheziţie).

Pe baza mandatelor de aducere emise, cele 10 persoane, bănuite de săvârşirea de infracţiuni de evaziune fiscală, vor fi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani

Unirea Ziarul

Publicat

în

Taxele și impozitele locale 2025, la Alba Iulia, indexate cu 10,4%, fără consultare publică. Creștere de aproape 25% în 2 ani Pe orindea de zi a ședinței ordinare a consiliului local Alba Iulia din data de 29 aprilie 2024 se află proiectul de hotărâre privind indexarea cu 10,4% a taxelor și impozitelor locale pe anul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea