Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – Sticla Arieșul Turda 2-1 (0-1) | Remontada uniristă pentru prima victorie pe teren propriu

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Unirea Alba Iulia a obţinut prima victorie pe teren propriu din actuala ediţie a Ligii a 3-a de fotbal chiar la ultima apariţie din acest an în faţa propriilor suporteri: 2-1 (0-1) cu Sticla Arieşul Turda.

Partida a contat pentru runda a 15-a a Seriei a 9-a din eşalonul terţ.

Echipa albaiuliană a remontat spectaculos şi s-a impus pe deplin meritat.

Turdenii au deschis scorul în minutul 13, când Vereş a finalizat la capătul unei acţiuni personale impetuoase. Replica a venit imediat de la Fetiţa (14), care a reluat puţin pe lângă bara din stânga portarului Onciu. Paleoca putea face 2-0 pentru vizitatori în minutul 20, însă a şutat puţin pe lângă după o acţiune personală.

Finalul primei reprize a fost controlat de gazde, care au ratat două mari ocazii de a înscrie, prin Backsi (38) – nu a reuşit să împingă mingea în plasă din „gura porţii” şi prin Pocol (39) – şut în forţă la colţul scurt.

Uniriştii au restabilit egalitatea în debutul mitanului secund după o greşeală gravă comisă în defensivă de vizitatori. Morariu (48), scăpat din marcaj, l-a învins pe portarul Onciu cu un şut la colţul lung, fructificând o centrare a lui Fetiţa. A fost al doilea gol stagional pentru jucătorul unirist. „Alb-negrii” au pus astfel capăt unei perioade lungi de „secetă” totală. Ei nu mai înscriseseră de aproximativ 640 de minute.

Turda nu a jucat nimic în repriza secundă (exceptând şansa de gol a lui Cimpoeşu din prelungiri) şi uniriştii au profitat la maximum de oportunitatea ivită. Giurgiu (80) a închis conturile dintr-o lovitură liberă executată din căciula careului mare. Giurgiu a trimis pe colţul portarului, găsindu-l nepregătit pe Onciu, ce a scăpat mingea în plasă.

Unirea: Bartok – Bârdea, Scrob, Al. Giurgiu/cpt, Mocanu – Pocol (64 Sg. Tineiu), Dehelean (46 Haj), Mâlnă, Backsi (46 V. Codrea) – Cl. Morariu, Fetița. Pe bancă: Sîntoma, C. Dănilă, Lupea, Jurj, Oneț, An. Moldovan. Antrenor Valentin Sinescu – principal, Marcel Rusu – secund.

Sticla: Onciu – Chiș, Cimpoeșu, Cordoș/ cpt., Vereş – Fl. Dan, Budin, Salcău, Paleoca – G. Goronea, Dioșan. Pe bancă: Ursu, Pârv, Svichi, Saroși, Savu, Val. Marcu, Băeţan, Părţilă, Cobârzan. Antrenor Florin Pampea – principal.

Cartonaşe galbene: Fetiţa (18) / Dioşan (79)

Arbitri: R. Lădar (Zalău) – An. Pîslaru, A. Şuşcă (ambii din Arad); observatori: Ov. Tâlvan (Sibiu), I. Teodor (Tg. Mureş)

foto: Turda News

Lucian DĂRĂMUȘ


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea