Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia s-a refăcut pe „Cetate” *Amical de lux – Unirea de ieri şi… de azi, meci organizat de Gicu Grozav

Tudor Stan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Hai Unirea164Gicu Grozav şi-a pus în practică frumoasa iniţiativă, una de suflet, adunându-şi foştii colegi care s-au întâlnit, în 1 iunie, de Ziua Copilului pe “Cetate”, într-un meci amical, contra echipei juniorilor A ai Unirii Alba Iulia, pregătită de Mihai Dăscălescu. 

„Să port tricoul Unirii din nou a fost o mândrie. Am avut emoţii şi am fost nerăbdător să calc din nou gazonul unde am început fotbalul. Spiritul Unirii Alba Iulia nu s-a pierdut, apreciez prezenţa suporterilor şi m-am bucurat foarte mult de acest prilej pentru că în acelaşi timp mi-am revăzut colegii”, a afirmat iniţiatorul acestei acţiuni, realmente de succes, Gicu Grozav.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

*Careu Gicu!

Uniriştii, „Generaţia 2009” după ultima promovare în elită au făcut spectacol spre încântarea celor câteva sute de spectatori prezenţi, care au aplaudat la scenă deschisă la golurile marcate de „veterani”. Scorul final, deşi nu a contat prea mult a fost 8-5, la pauză 4-0 reuşite semnate de : Idolul tribunelor, Gicu Grozav de patru ori, Selagea de două ori, Călin Cristea şi Andrei Zăgrean, respectiv Lăsconi (azi a aniversat 18 ani), Culda, Herdea, Rahovean şi… Mihai Dăscălescu (fiul oficialului unirist). Au evoluat:

Mincă – Schuller, Fl. Ilie, Potopea, Al. Giurgiu, Selagea, C. Cristea, I. Grozav, C. Oara, Gicu Grozav şi A. Zăgrean (au mai intrat V. Ignat şi Hârciagă), versus juniorii A, Clipici – Stoica, Rus, Costantea, Matei, Ioani, Culda, Rodean,Schiau, Lăsconi, Buda (au mai intrat: Popa, Baba – Balea, Şandru, Marcu, Oană, Scrobotă, Fulea, Rahovean, M. Dăscălescu).

*Festivitate de premiere

În arena albaiuliană, dornică de fotbal s-au adunat generaţii întregi de unirişti, foşti fotbalişti, conducători, antrenori, care s-au bucurat de această revedere oferită cadou de Gicu Grozav şi compania. În pauza meciului a avut loc o festivitate de premiere, diplome pentru colegii lui Gicu, Neluţu Popa şi Nicolae Lupu, fiind înmânate de Ioan Străjan, gloria Unirii de altă dată, în vârstă de 81 de ani. „Este un lucru extraordinar ceea ce a făcut Gicu. A arătat ce înseamnă Unirea, iar revenirea acestei generaţii extraordinare pe Cetate, fotbalişti care au contribuit la ultima promovare în elita fotbalului, reprezintă un moment emoţionant pentru toţi. Mă bucur şi pentru fiul meu, Mihai care este fanul numărul unu al lui Gicu, în acelaşi timp mulţumim primăriei locale pentru sprijin”, a declarat Mihai Dăscălescu.

Internaţionalul român în vârstă de 23 de ani a dat “de veste” jucătorilor localnici, colegi de generaţie şi nu numai, care în aceste momente activează la alte cluburi din ţară. Pe banca tehnică a “selecţionatei” uniriste va sta antrenorul Neluţu Popa, cel care a contribuit în timp la şlefuirea carierelor fotbaliştilor lansaţi în fotbal de clubul ce aniversează trist împlinirea a 9 decenii. Astfel, fanii unirişti pot să-i vadă la lucru pe cei care au contribuit decisiv la promovarea Unirii în Liga 1, talente ce au învăţat fotbal în “Cetate”.

*Echipă de top

Chiar dacă Nicuşor Stanciu nu poate onora invitaţia, pe “foaia de joc” vor apare nume importante precum Mincă (CFR Cluj), Schuller şi Potopea (Metalurgistul Cugir), Fl. Ilie (Gaz Metan Mediaş), Al. Giurgiu (fost la Dinamo), Cl. Oara (Metalurgistul), Selagea (Rapid), I. Grozav, C. Cristea (Pandurii Tg. Jiu), Gh. Grozav (Terek Groznîi), Zăgrean sau M. Oprea (Inter Ciugud).

Internaţionalul român încearcă astfel să ofere spectacol microbiştilor din Cetatea Marii Uniri, care de aproape doi ani nu mai au fotbal, din pricina dispariţiei echipei fanion a judeţului, Unirea Alba Iulia. “Este o întâlnire prin care am vrut să fac ceva pentru fotbalul din Alba Iulia, un prilej de bucurie şi în acelaşi timp un motiv pentru a ne aduna iar foştii colegi, care am îmbrăcat tricoul Unirii Alba Iulia“, a explicat Gicu Grozav.

[nggallery id=1868]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

În Vinerea Mare, etapă în cel de-al 3-lea eșalon | Vezi programul conjudețenelor

Dan HENEGAR

Publicat

în

În Vinerea Mare, 3 mai, de la ora 18.00, se dispută o nouă etapă în eșalonul terț, două dintre conjudețene evoluând acasă (CSU Alba Iulia și Industria Galda de Jos), iar celelalte două pe terenuri străine (CSM Unirea Alba Iulia și Metalurgistul Cugir). *CS Universitar Alba Iulia (locul 4, 34 de puncte) – ACS Mediaș […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea