Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia renaşte! Gicu Grozav şi Mihai Oancea, noii finanţatori ai echipei din Cetatea Marii Uniri

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Fotbalistul albaiulian Gicu Grozav, împreună cu omul de afaceri Mihai Oancea, sunt noii  investitori ai Unirii Alba Iulia, echipă ce încearcă să revină în prim-planul fotbalului românesc graţie acestui proiect menit să scoată gruparea „alb-negrilor” din anonimat!

Dispărută în 2013 şi ajunsă în Liga a 5-a, Unirea Alba Iulia a depăşit momentele critice şi se pregăteşte de a asalta iarăşi eşaloanele superioare ale fotbalului românesc. Uniriştii se întorc acasă, aşteptând ca în viitorul apropiat, proiectului să se alăture şi antrenorul Cornel Ţălnar sau Nicolae Stanciu (Anderlecht)! De altfel, Gicu Grozav îl va avea reprezentant în club pe George Ţălnar, vărul său, fiul „Ţânţarului”.

Este benefic că au venit lângă echipă, atât pentru suflarea fotbalistică, cât şi pentru întreaga comunitate. Era nevoie pentru o infuzie de imagine şi pentru ajunge acolo sus, unde am fost odată„, a spus Ciprian Selagea, căpitanul actual al divizionarei terţe, fost coechipier până în 2010 cu Gicu Grozav.

Dacă Gicu Grozav şi Mihai Oancea nu se implicau acum, Unirea Alba Iulia avea asigurată finanţarea până în luna martie a anului viitor, însă viitorul era în incertitudine. „Vrem să readucem spectatorii lângă echipă, iar prioritari în viitor sunt jucătorii care au crescut la Unirea. Strategia noastră este să promovăm jucătorii din Alba Iulia şi din judeţ. În 2-3 ani ne dorim să ajungem în Liga a 2-a”, a spus Mihai Dăscălescu. Primul pas va fi o asociere între Unirea Alba Iulia şi Şcoala de Fotbal „GT” (Grozav-Ţălnar).

În viitorul campionat divizionara terţă va avea un buget cifrat la 140.000-150.000 de euro, planurile imediate îndreptându-se spre a atrage din nou publicul spectator în „Cetate”, plus refacerea Centrului de copii şi juniori, iar pe termen mediu readucerea acasă a fotbaliştilor albaiulieni şi atacarea eşaloanelor superioare. La conferinţa de presă, sugestiv, alături de Mihai Dăscălescu şi Ilie Ilea au fost prezenţi doi jucători emblematici ai Unirii, Ciprian Selagea şi Alexandru Giurgiu, coechipieri cu internaţionalul ex-unirist.

*Mihai Dăscălescu: „Un lucru extraordinar pentru viitorul fotbalului albaiulian”

Mihai Dăscălescu, preşedintele unirist a salutat aceste implicări financiare, care salvează practic corabia uniristă. „Este un lucru extraordinar pentru viitorul fotbalului albaiulian. Gicu Grozav şi Mihai Oancea intră ca şi membrii fondatori, cât şi ca investitori. Mihai Oancea a mai încercat şi în 2011 să se implice, dar vremurile erau tulburi„, a spus Dăscălescu. Acesta a mai afirmat că în acest mod s-au rezolvat problemele financiare ale clubului, în luna iulie vor fi achitate datoriile, iar din luna august lucrurile vor pleca de la „zero”.

*Selegea, Giurgiu şi Neluţu Popa – antrenori!

Scopul imediat este refacerea Centrului de copii şi juniori, unde vor fi aduşi 4-5 antrenori, între care şi Neluţu Popa, cel care l-a descoperit pe Gicu Grozav, împreună cu Ciprian Selagea şi Alexandru Giurgiu, fotbalişti asaltaţi cu oferte în această vară atât din judeţ, cât şi din Liga a 2-a, care însă au preferat să rămână la Unirea Alba Iulia. „Proiectul nostru primordial este să refacem Centrul de copii şi juniori, să devină unul foarte puternic, la nivelul celor de la UTA, Dinamo sau Ardealul Cluj„, a spus Dăscălescu.

O veste bombă pentru fotbalul judeţean, Unirea Alba Iulia renaşte, strategia clubului albaiulian fiind una amplă, în perspectiva de a ajunge iarăşi în Liga 1.

*Selagea: „Unirea Alba Iulia este emblema acestui judeţ, vrem cât mai repede în Liga 1”

Este o poveste neaşteptată şi mă bucur foarte mult că Gicu se implică la Unirea. În fiecare pauză competiţională discutam despre revenirea Unirii.  Ne-am întors acasă, punem umărul la renaşterea clubului. Mă simt extraordinar la Unirea, am refuzat restul oferterlor pentru că Gicu a revenit la echipă”, a adăugat căpitanul Ciprian Selagea.

„Am pus în balanţă totul, e mai bine să fim acasă, să reuşim să readucem copiii la fotbal. Mi-aş dori să ajungem cât mai repede în Liga 1, eu nu am avut privilegiul să joc penru Unirea în elită„, a precizat Alex Giurgiu.

Unirea este emblema acestui judeţ şi cu tot respectul pentru fiecare competitoare din Alba, dar niciodată nu va fi un derby pentru Unirea când întâlneşte celelalte combatante din Alba. Unirea a dat fotbalişti de valoare, în 5 ani de zile sperăm să revină toţi acasă, iar în maximum 3 ani să ajungem în Liga 1″, a declarat Ciprian Selagea.

*Trio unirist la Astra

Căt, Suciu, S. Culda şi An. David vor merge la Astra Girugiu în perioada imediat următoare, iar Unirea aşteaptă o ofertă concretă pentru cei trei, dacă vor confirma. „Este un lucru extraordinar pentru un club de Liga a 3-a să trimită jucători la fosta campioană a României. Preţul va fi stabilit de Consiliul Director”, a precizat Dăscălescu.

 

[nggallery id=4296]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

FOTO: Înotătorii LPS Alba Iulia la Naționale: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz

Dan HENEGAR

Publicat

în

Înotătorii LPS Alba Iulia la Campionatele Naționale de seniori, tineret și juniori: Andrea Zsebe – 3 medalii de argint, ștafetele combinate – două medalii de bronz La Campionatul Național de seniori, tineret și juniori, înotătorii de la LPS Alba Iulia au reușit rezultate de apreciat, fiind adjudecate 5 medalii, toate în probele juniorilor II. Astfel, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea