Rămâi conectat

Sport

FOTO: Unirea Alba Iulia – CSU Alba Iulia 2-6 (2-5) | Set și umilință în derby-ul juniorilor A1!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Demonstrație de forță a echipei condusă de Alexandru Kalanyos în derby-ul rundei a 14-a a juniorilor A1. CS Universitatea Alba Iulia a surclasat Unirea Alba Iulia în disputa de la Oarda de Jos, studenții câștigând cu un set de tenis, scor 6-2 (5-2). 

O primă repriză de coșmar a “alb-negrilor”, ce au avut în teren fotbaliști titulari în Liga a 3-a în această primăvară precum Oneț, Harangozo sau Banienschi, un mitan inaugural în care portarul gazdelor, N. Itu, a avut o prestație sub orice critică, erorile sale contribuind la diferența drastică. Avându-i in prim plan pe B. Gilyen, Fățan și Mărinică, fiecare cu câte o dublă, “alb-albaștrii” au marcat la foc automat speculând uriașele gafe din defensiva adversă. G. Balint (8) a deschis scorul, după ce a scăpat singur, iar Fățan (19) l-a majorat după gafa lui N. Itu, la un corner. O tresărire de orgoliu a elevilor lui Robert Sicoe a fost în minutul 23, când M. Dăscălescu jr, din penalty, a redus diferența (fault Măhăra la An. Moldovan), dar apoi a venit coșmarul. Bara lui C. Năcreală (26) a prevestit dezastrul: CSU a marcat în numai câteva zeci de secunde de două ori, prin Marinică (28, un șut centrare la care s-a interpus Marcu) și B. Gilyen (recuperare imediat după ce oponenții au repus mingea la centru!). Era 1-4, Sebaș a mai întreținut speranțele (35, după două intervenții ale lui Căt. Negrușa), însă N. Itu i-a făcut cadou mingea lui Fățan ce a finalizat simplu peste 3 minute. În actul secund, cireașa pe tort a fost pusă de execuția superbă reușită de Marinică (63) – eurogol, cu un șut din stânga. CSU Alba Iulia pierduse precedentele dueluri, 1-5 și 2-4, însă acum s-a revanșat cu vârf și îndesat scotându-i pe uniriști din calculele pentru titlu județean. În alt meci al rundei, CIL Blaj – Industria Galda 0-6, iar CSU și Industria sunt primele cu 33 de puncte, despărțite de golaveraj, 60-22, respectiv 50-16, în vreme ce Unirea este la 5 puncte în spate, după cel mai drastic insucces stagional. La juniori clasic rezultatele au fost Viitorul Vama Seacă – Inter Ciugud 5-3, Energia Săsciori – Adu Academy Șona 0-1 și Metalurgistul Cugir – Inter Unirea 10-1.

Echipe:

Unirea: N. Itu – Jurj, D. Marcu, Pascu, Banienschi – Harangozo, Oneț, C. Dănilă, A. Moldovan – Sebaș, M. Dăscălescu jr; rezerve Căldărar, Capătă, M. Cristea.

CSU: Căt. Negrușa – Măhăra, Cl. Mărginean, An. Moldovan, S. Muntean – Criș, C. Năcreală, P. Crișan, Mărinică – Gilyen, Fățan; rezerve S. Oprița, C. Itu, I. Lupșan.

Arbitri: R. Uleșan (Alba Iulia), P. Mihaiu, Andra Crăciun (ambii Sebeș)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena

Dan HENEGAR

Publicat

în

Voleiul din „Mica Romă”, la înălțime: Colegiul Național „Inochentie Micu Clain”, al doilea an consecutiv campioană la ONSS | Turneu semifinal de junioare, în „Alba Blaj” Arena, în 18-21 aprilie Echipa de volei feminin gimnaziu a Colegiului Național „Inochentie Micu Clain” Blaj a câștigat turneul final de la Brăila și a devenit, pentru al doilea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea