Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Un salvator din ALBA, ales POMPIERUL ANULUI din România: Și-a pus viața în pericol pentru a salva de la înec o fetiță luată de o viitură puternică

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Un salvator din județul Alba a fost desemnat pompierul anului cu ocazia Zilei Pompierilor, după ce și-a pus viața în pericol pentru a salva de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Tânărul a fost invitat la București unde a primit onorul tuturor colegilor, semenilor pe care i-a ajutat și nu numai.

Alin Jorja este originar din localitatea Abrud, județul Alba. Acesta era ieri la Sibiu, la un curs de perfecționare pentru acordarea primului ajutor. Pe la prânz a primit un telefon.

Citește și: FOTO: Intervenție CONTRACRONOMETRU a pompierilor din Sebeș: Au salvat doi copii aflați în pericol să cadă în râu

„- Bună ziua! Alin, știm că ești la Sibiu, dar te rugăm ca mâine să vii la București.
– S-a întâmplat ceva?
– Da! Mâine este ziua noastră, a pompierilor, iar tu ai fost desemnat pompierul anului!
– Dar de ce eu? Nu am făcut nimic deosebit.
– Alin, o fetiță trăiește acum datorită ție. Cu toții știm că ți-ai pus viața în pericol pentru a o salva. Și mai știm că ea este una dintre zecile de persoane pe care tu și colegii tăi de la Sebeș le-ați salvat în cei 10 ani de când sunteți pompieri. Acest lucru ne face să fim mândri de voi și de aceea te rugăm să fii lângă noi la sărbătorirea Zilei Pompierilor.”

Astăzi, Alin a primit onorul tuturor colegilor și nu numai. Cu toții i-au mulțumit și l-au felicitat pentru gestul pe care l-a făcut pe 25 iunie, atunci când a salvat de la înec o fetiță luată de o viitură puternică. Deși curenții erau foarte mari, iar apa foarte rece, fiind zonă de munte, și cu un nivel ajuns rapid la peste doi metri adâncime, Alin nu a ezitat și s-a aruncat în vâltoare.

Pentru că asta face un adevărat salvator. Își pune viața în pericol pentru a salva o altă viață!

Tată a doi copii, cu o carieră ireproșabilă și de o modestie remarcabilă, acesta a spus că el și-a făcut doar datoria. ”Adevăratul erou este copilul care ne-a anunțat că fetița este surprinsă de viitură în mijlocul râului. Menirea mea și a colegilor mei era de a o salva. De aceea ne-am făcut pompieri!”

Îți mulțumim, Alin Jorja, iar prin tine transmitem astăzi, de Ziua Pompierilor din România, mulțumirile noastre tuturor salvatorilor pentru ceea ce fac în fiecare zi!
LA MULȚI ANI, POMPIERI… LA MULȚI ANI, SALVATORI… LA MULȚI ANI, OAMENI DE ONOARE!

Să fiți mereu ocrotiți și să vă întoarceți cu bine și cu echipajul complet din misiuni!

Cu respect și admirație!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii

Ziarul Unirea

Publicat

în

11-12 mai 2024: Un an de la inaugurarea complexului balnear Băile Sărate, sărbătorit la Ocna Mureș. Spectacole, concursuri cu premii, concerte și activități pentru copii În perioada 11-12 mai 2024, complexul balnear Băile Sărate Ocna Mureș, aniversează un an de la inaugurare printr-o serie de evenimente și spectacole, dedicate sportivilor, copiilor și tuturor celor care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea