FOTO| Un recidivist, luptător şi antrenor de taekwondo, din nou după gratii pentru trafic de droguri. Cum a devenit Dragonu cel mai mare furnizor din Alba Iulia

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Un recidivist, practicant de sporturi de contact din Alba Iulia, a fost arestat preventiv la propunerea procurorilor DIICOT pentru trafic de droguri.

ELIT

George Alin Dura, zis Dragonu, a devenit, potrivit DIICOT, principalul furnizor de droguri din Alba.

În urma a 10 percheziţii domiciliare, procurorii au ridicat mai multe substanţe vegetale susceptibile de a fi cannabis, substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, 10 telefoane mobile, cartele SIM, laptopuri, dispozitive de mărunţit droguri, 64.900 de lei, 702 lire sterline şi mai multe înscrisuri, se arată într-un comunicat al DIICOT.

”În cauză s-a reţinut faptul că inculpatul, ajutat de alte persoane, a comercializat cannabis şi substanţe psihoactive către consumatorii de pe raza municipiului Alba Iulia, cu sume cuprinse între de 50 şi 100 de lei/gram. Tranzacţiile au avut loc în zona unor localuri, cu ocazia petrecerilor ce au avut loc acolo, dar şi în zona imobilului în care inculpatul locuieşte, numărul acestora fiind atât de mare încât inculpatul a ajuns să fie cunoscut în rândul consumatorilor ca principalul furnizor de substanţe psihoactive de pe raza municipiului Alba Iulia”, se precizează în comunicatul DIICOT.

În cursul zilei de marţi, Tribunalului Alba a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Dragonu a mai fost arestat preventiv în 2018, dosarul fiind în curs iar în 2012 a fost condamnat la 5 ani de închisoare într-un dosar cu mai mulţi inculpaţi denumit ”Prostituate pentru VIP-uri”.

”Admite propunerea Ministerului Public – DIICOT –Serviciul Teritorial Alba Iulia cu privire la inculpatul Dura George Virgil Alin şi, în consecinţă: În baza art. 226 Cod procedură penală raportat la art. 202 alin. 1, 3 şi 4 lit. e Cod procedură penală şi art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă a inculpatului Dura George Virgil Alin, zis Dragonu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 06.10.2020 şi până în data de 04.11.2020”, se susţine în minuta deciziei de la Tribunalul Alba.

George Dura este un cunoscut practicant de taekwondo, fiind şi antrenorul unui club din Alba. Acesta a fost medaliat cu aur la începutul anului 2020 la o competiţie europeană. (Foto: DIICOT & Facebok/ George Dura)

sursă: adevarul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419