Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Un pădurar şi un preşedinte de composesorat din Baia de Arieș, reţinuţi de poliţişti. Au exploatat, ilegal, lemn de aproape 30.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Poliţiştii din Alba au reţinut un pădurar şi un preşedinte de composesorat, din zona Munţilor Apuseni, pentru fapte de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori. Ar fi exploatat, ilegal, material lemnos în valoare de aproape 30.000 de lei. Cei doi vor fi prezentați în faţa magistraţilor, pentru dispunerea măsurilor legale.

Miercuri, 17 aprilie 2019, poliţiştii specializaţi în combaterea delictelor silvice din cadrul Serviciului de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au luat măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, faţă de un pădurar în vârstă de 59 de ani, din Baia de Arieş şi de un preşedinte de composesorat, în vârstă de 56 de ani, din Baia de Arieş, care sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals intelectual, tăiere ilegală de arbori şi furt de arbori.

În urma cercetărilor efectuate a rezultat că, în perioada decembrie 2018 – februarie 2019, cei doi ar fi întocmit documente false, cu scopul de a disimula operaţiunile de tăiere ilegală de material lemnos.

Ar fi fost, astfel, exploatați,  fără drept, 32 de arbori nemarcaţi, cu un volum total de 34 de metri cubi.

Prejudiciul a fost estimat la 29.423 de lei.

În urma controalelor efectuate în teren, poliţiştii au identificat 29 de metri cubi de material lemnos, care a fost indisponibilizat.

În cursul zilei de azi, 18 aprilie, cei doi reţinuţi vor fi prezentaţi în faţa procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora

Unirea Ziarul

Publicat

în

Alegeri locale 2024: Anunț privind desemnarea prin tragere la sorţi a președintelui Biroului electoral de circumscripție județeană nr. 1 Alba și a locțiitorului acestuia, precum și a președinților birourilor electorale de circumscripție comunală, orășenească și municipală și a locțiitorilor acestora A N U N Ţ În conformitate cu dispoziţiile Hotărârii nr. 34H/19.04.2024 a Biroului Electoral […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea