Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Un pacient de pe UPU Alba Iulia a demontat colacul de la WC şi “s-a cărat” cu el acasă. Accesoriile de toaletă vor fi înlocuite cu altele din inox, mai durabile

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un pacient de pe UPU Alba Iulia a demontat colacul de la WC şi “s-a cărat” cu el acasă. Accesoriile de toaletă vor fi înlocuite cu altele din inox, mai durabile

După ce grupurile sociale de la Unitatea de Primiri Urgențe Alba Iulia și Triaj Internări au fost vandalizate, cele două locuri vor fi dotate cu accesorii de toaletă din inox, așa cum găsim în marile benzinării de pe autostrăzi.

Decizia a fost luată după ce, în repetate rânduri, din toaleta pentru pacienți de la UPU, indivizi cu situație materială sau intelectuală precară au smuls din perete cuierul de haine, iar de pe vasul de toaletă a fost smuls și furat capacul, montat special pentru a putea fi utilizat și de către persoanele cu handicap.

Smulse și furate, în mod evident, deoarece femeile de serviciu spun că nu au găsit resturile la fața locului. Dozatorul pentru săpun este spart iar sulul de hârtie igienică este înlocuit din oră în oră, deoarece dispare. Cei de la SJU Alba Iulia spun că sunt camere de supraveghere, dar numai în sala de așteptare și în saloane, în toaletă fiindu-le totuși respectată intimitatea pacienților. În plus, infirmierii/asistenții de la triaj UPU nu au dreptul să caute în plasele pacienților, să vadă dacă nu cumva aceștia au plecat cu sulul de hârtie igienică și cu săpunul lichid.

La Triaj internări, unii dintre pacienți nu pleacă pe secțiile unde au cazare cu colacul de la WC după ei, însă frecvent își iau cu ei, preventiv, săpunul lichid și sulul de hârtie igienică. În consecință, și aici, îngrijitoarele sunt mai mereu cu ochii pe toaletă. Reprezentanţii spitalului spun că singura soluție este înlocuirea accesoriilor de baie cu unele durabile, din inox, ca în popasurile de pe autostrăzi, iar săpunul lichid și hârtia igienică vor fi livrate atunci când dispar din peisaj.

Nici dozatorul de apă de la intrarea în spital nu are o soartă mai bună, de aici dispărând în fiecare zi paharele de unică folosință, într-un interval de timp relativ scurt. În plus, bolnavii s-au obișnuit și își cară pe secții apa la sticle de doi litri, astfel încât cei care așteaptă la intrarea în spital, rămân de multe ori pe uscat. Pentru situația de aici, personalul administrativ al spitalului nu a găsit încă o soluție.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Femeie-samsar de mașini, trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. De ce a fost retrimis dosarul la procuror? Tribunalul Alba a remis procurorilor un dosar penal deschis pe numele unei femei din Sebeș, care a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Femeia era samsar de mașini și este acuzată că a produs un prejudiciu la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea