Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Un lugojean a venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, cu bicicleta, la Alba Iulia, de Ziua Națională

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ștefan Hodi, un lugojean de origine maghiară a venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, cu bicicleta, de Ziua Națională, având în micul său bagaj haine de schimb și tricolorul.

Lugojeanul Ștefan Hodi a ajuns la Alba Iulia la începutul manifestărilor de Ziua Națională și era ușor de remarcat, între politicieni, la ceremoniile de depuneri de coroane și jerbe de flori. Stătea, singur, la câțiva metri de restul participanților, ținându-și bicicleta cu o mână, de care a prins și două stegulețe tricolore.

”Am venit pentru a 15-a oară în ultimii 18 ani, la Alba Iulia, din 2000 până în prezent. Problema a fost că ieri a plouat toată ziua, iar ieri am făcut traseul Lugoj – Orăștie. Astăzi a fost mai bine pentru că s-a oprit ploaia”, a spus bărbatul în vârstă de 50 de ani.

În bagaj avea doar haine de schimb, un drapel și alte însemne tricolore. Era îmbrăcat adecvat, cu haine impermeabile, iar de pe umeri îi atârna un fular cu stema României.  

”Ieri a fost greu, vânt și ploaie, dar nu contează, dacă faci ceva din suflet întotdeauna reușești să-ți atingi obiectivul”, a mai spus Ștefan Hodi

Întrebat dacă va participa la toate manifestările dedicate Zilei Naționale, având în vedere că a ajuns de la început, lugojeanul a răspuns că nu va merge la masa populară, deoarece nu-i place să stea cu ”mâna întinsă” pentru fasole și cârnați.

”Prefer mai degrabă să mă duc în altă parte să mănânc”, a explicat el.

De asemenea, Ștefan Hodi a precizat că în ultimii doi ani manifestările de la Alba Iulia, oraș în care s-a hotărât și semnat Actul de Unire, ”sunt extraordinare”, deoarece ”nu au fost atât de politizate”.

Bărbatul a explicat că nu renunță niciodată la bicicletă, iar cel mai lung traseu pe care l-a făcut a fost de peste 9.000 de kilometri, în 115 zile, când s-a plimbat în toată Europa, ajungând și în Tunisia.  

”Din această cauză, că plec în fiecare an cu bicicleta, am avut probleme și la locul de muncă. Sunt frezor, dar am lucrat ca țesător, fermier, paznic”, a mai explicat Hodi.

În final, ciclistul spune că va veni, cu bicicleta, la Alba Iulia, de Ziua Națională ”cât dă Domnul”, iar astăzi toată lumea ar trebui să ”simtă românește”.

”Și eu simt, cu toate că sunt de origine maghiară, dar sunt cetățean român și atunci român sunt”, a conchis acesta.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificați la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică 

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Andra și Sarah eleve la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud, calificați la etapa națională a olimpiadelor de limba engleză și logică Două eleve de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud s-au calificat la etapele naționale ale olimpiadelor de limba engleză și logică. Citește și: FOTO Rebeca, Denis și Paul, elevi la Colegiul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea