Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Un jandarm onest din Alba a făcut o femeie fericită. I-a returnat un plic cu bani pe care aceasta îl pierduse

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mulţumesc acestui tânăr omenos şi cinstit, cât şi Instituţiei Jandarmeriei pe care o slujeşte. Cu stimă şi respect plec fruntea în faţa voastră, jandarmi”. Acestea sunt cuvintele unei doamne în vârstă de 72 de ani, pe care un jandarm din judeţul Alba a ajutat-o să-şi recupereze o sumă de bani pe care o pierduse.

jandarm onest1

Potrivit Jandarmeriei Alba, “totul s-a întâmplat marţi, 15 decembrie în jurul orei 10.00, ora la care doamna respectivă ieşise din localul unei instituţii financiare din oraşul Câmpeni. Avea asupra sa mai multe bagaje şi, când a trecut prin faţa unei unităţi de magistratură, a scăpat un plic în care avea 1750 lei.

jandarm onestÎn foarte scurt timp, jandarmul care asigura în acel moment paza şi protecţia instituţiei respective a observat plicul, l-a ridicat de îndată şi a verificat cu ajutorul sistemului tehnic de securitate cine ar fi putut să fie păgubitul. A identificat-o pe cea care-l pierduse şi, în momentul în care aceasta constatase la rândul ei ca nu mai avea banii şi se întorsese în grabă să-i caute, i-a înapoiat întreaga sumă.

Extrem de impresionată de gestul jandarmului, după ce a intrat în posesia sumei de bani, pe care, conform spuselor sale, o strânsese cu greu şi urma sa o folosească pentru achitarea unor obligaţii financiare, femeia a ţinut să-şi exprime aprecierea printr-o scrisoare adresata conducerii Jandarmeriei Alba.

Chiar dacă gestul colegului nostru este unul firesc, apreciem spiritul său de observaţie, profesionalismul de care a dat dovadă pe timpul îndeplinirii atribuţiilor de serviciu şi promptitudinea cu care a acţionat în acest caz.

Reamintim că Jandarmeria Română asigură paza şi protecţia obiectivelor, bunurilor şi valorilor, precum şi a transportului produselor cu caracter special, stabilite prin hotărâre a Guvernului sau prin ordin al ministrului afacerilor interne. Misiunea jandarmeriei este asigurarea protecţiei acestor instituţii, dar dincolo de aceasta, preocuparea de căpătâi a tuturor jandarmilor din structurile de paza şi protecţie instituţională este aceea de a garanta siguranţa cetăţenilor şi de a-i ajuta să depăşească greutăţile din viaţa de zi cu zi, iar până acum, aşa cum reiese şi din acest caz, dovedesc că sunt capabili să îşi îndeplinească foarte bine responsabilităţile care decurg din acest fapt.”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea