Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Un grup de tineri din Alba a dus materiale de construcție bătrânelului din Vințu de Jos, rămas fără locuință în urma unui incendiu, în ajun de Moș Nicolae

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un grup de tineri inimoși din Alba Iulia nu a rămas indiferent la tragedia prin care trece un bătrânel din Vințu de Jos. Aceștia s-au mobilizat rapid și în cursul zilei de luni, primele ajutoare au ajuns la moș Baci Alexandru.

Anul acesta și tu poți fi Moș Crăciun!! Este sloganul sub care mai mulți tineri din Alba se adună an de an pentru a aduce un strop din magia sărbătorilor de iarnă în casele oamenilor nevoiași. O acțiune care pornește din inimă și pe cont propriu și merge către semenii aflați în nevoie: aceștia strâng benevol haine, jucării, alimente și dulciuri pentru copiii și oamenii nevoiași.

Anul acesta tinerii s-au pus pe treabă încă de la sfârșitul lunii noiembrie pentru a avea timp suficient să strângă cât mai multe pachete și să ajungă la cât mai mulți oameni care se bucură de orice ajutor, cât de mic ar fi.

Pentru grupul de oameni cunoscuți pe rețeaua de socializare facebook sub numele de SOS Alba (Suflete Oameni Speranțe), Crăciunul e despre cei triști, singuri, bolnavi și în vârstă, oameni ajunşi în imposibilitatea de a-şi cumpăra măcar pâinea necesară. Drame tăcute, dar cumplite, pe lângă care adesea trecem nepăsători.

Așa s-a întâmplat și în cazul bătrânelului din Vințu de Jos a cărui casă a fost mistuită de flăcări chiar în ajun de Moș Nicolae. În urma apelului umanitar lansat pe facebook de un pompier salvator și mediatizat de ziarulunirea.ro, doi dintre membrii grupului s-au deplasat la Vințu de Jos la moș Baci Alexandru, cu mașina încărcată de materialele de construcție, de care acesta are mare nevoie pentru a-și reconstrui casa.

Tinerii au aflat că bătrânelul primește foarte multe telefoane, dar că până acum promisiunile primite de la oameni nu s-au materializat.

”A fost fericit și ne-a mulțumit și el și oamenii care îl ajutau la curățarea zonei care a fost afectată de incendiu. I-am zis că pe viitor o să ne mai auzim… Poate mai are nevoie de ceva. Ne-a zis că va mai primi de la cineva materiale pentru acoperiș”, povestesc tinerii.

Acțiunile tinerilor vor continua toată luna decembrie până la sărbători, dar și pe parcursul anului care urmează. Cei care doresc să îii sprijine în acțiunea lor o pot face accesând pagina de facebook SOS Alba sau 0746212302 sau 0742347623.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea