Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un elev din Alba, premiul întâi la Olimpiada de Meșteșuguri artistice și tradiționale, ediția XXVI, de la Sibiu. Premiul doi și mențiune pentru alte două eleve de la Palatul Copiilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un elev din Alba a obținut premiul întâi la Olimpiada de Meșteșuguri artistice și tradiționale, ediția XXVI, de la Sibiu. Premiul doi și mențiune au obținut alte două eleve de la Palatul Copiilor.

În perioada 19 – 23 iulie, Palatul Copiilor Alba a participat la Olimpiada de Meșteșuguri artistice și tradiționale, Ediția XXVI, organizată de Muzeul Astra, Inspectoratul Școlar al Județului Sibiu si Ministerul Educației.

Elevii de la Palatul Copiilor din Alba s-au întors cu o mențiune la secțiunea olarit – elev Șerb Sara- 9 ani, coordonator prof. Noemi Kusztos de la Palatul Copiilor Alba, premiul al II- lea, eleva Oțel Carina Maria, 15 ani, secțiunea pirogravura, coordonată de prof. Sarolta Vass de la Clubul Copiilor Aiud si premiul I cu invitatia specială de a participa anul viitor la acest eveniment, obținut de elevul Juncan Darius George,18 ani, coordonat de d-na profesor Irina Ungureanu de la Colegiul Economic ,, Dionisie Pop Marțian” Alba Iulia.

Muzeul ASTRA a găzduit cea de a XXVI-a ediţie a fazei naţionale a Olimpiadei „Meşteşuguri artistice tradiţionale” în perioada 20 – 23 iulie 2023. Evenimentul a fost organizat de Muzeul ASTRA în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Sibiu. Ediţia din acest an a reunit 200 de participanţi (elevi, profesori, promoteri culturali și artiști), din 28 de judeţe ale ţării, inclusiv Sibiu și București, dar şi din străinătate – Republica Bulgaria, Republica Moldova (trei grupuri din raioanele Răuțel, Dondușeni, Călărași) și Mexic.

Elevii înscrişi în concurs s-au întrecut în 37 de tehnici meșteșugărești, precum: ţesut la război vertical şi orizontal, brodat, cusut, confecționat piese de port popular, confecționat podoabe, confecţionat păpuşi în port popular, confecţionat opinci, ciucuri pe chelteu, împletit, împletit fibre vegetale, croșetat, tricotat, prelucrarea artistică a lemnului, sculptură lemn, xilogravură, pirogravură, linogravură, prelucrare metal, gravură piatră, mobilier pictat, confecționat jucării tradiționale, încondeiat ouă, pictat icoane pe sticlă şi pe lemn, pictură naivă, modelat ceramică, olărit, decorat ceramică, confecționat măști, artă decorativă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre

Ziarul Unirea

Publicat

în

Preotul Ioan Sabău, arestat de câteva ori de comuniști, a creat la Vinerea obiceiul Păștenilor care dăinuie și în zilele noastre PREOTUL IOAN SABĂU – „CEL MAI IUBIT DINTRE VINERENI” – ,,Abia în închisoare în închisoare mi-am început misiunea preoțească, acolo am învățat să mă rog și tot acolo am simțit dependența de Dumnezeu, pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea