Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia, premiul III la concursul organizat de Colegiul European de Securitate și Apărare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevul sergent Călin Hartzos (clasa a XI-a) a obținut Premiul III la The 2nd Essay writing Olympiad of the European Military Secondary Schools Forum (Forumul European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar). Forumul se desfășoară în prezent sub auspiciile Colegiul European de Securitate și Apărare (European Security and Defence College).

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii precedenți

În cadrul evenimentului au fost trimise 21 de eseuri din 9 colegii și școli militare din Europa, redactate de către elevi pe diverse teme. Aceștia și-au exprimat păreri și opinii personale legate de valori europene, de a fi cetățean european, rolul Uniunii Europene în contextul actual, în păstrarea păcii și securității, sau despre viitorul Uniunii Europene.

Citește și: EVALUARE NAŢIONALĂ 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME, la română și matematică pentru elevii de clasa a 8-a din anii trecuți

„Redactarea eseului pentru concursul organizat de Colegiul European de Securitate și Apărare a reprezentat o nouă provocare pentru mine. Alegerea temei a fost una deliberată, am ales o temă de actualitate, care consider că are o mare aplicabilitate în viitorul apropiat. Procesul de documentare a fost unul foarte temeinic, având în vedere că eram la curent cu multe din evenimentele legate de subiect. Condițiile de redactare au fost foarte stricte, necesitând informații precise în legătură cu sursele folosite și un sistem puternic antiplagiat.

Premiul obținut reprezintă o recompensă pentru munca depusă și timpul petrecut în redactarea eseului și mulțumesc că mi s-a oferit șansa să vorbesc despre unele dintre subiectele mele preferate”, a mărturisit elevul sergent Călin Hartzos.

Premierea câștigătorilor va avea loc în luna septembrie în Cipru, în cadrul celei de-a XII-a întâlniri a Forumul European al Școlilor Militare de Învățământ Secundar.

Felicitări, Călin, îți dorim mult la viitoarele activități!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea