Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Un elev de la Colegiul Militar din Alba Iulia a obţinut Premiul I la Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie, de la Focșani

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Elevul plutonier adjutant Călin Hartzos de la Colegiul Militar din Alba Iulia a obţinut Premiul I la Sesiunea de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, la disciplina istorie, desfăşurată în această săptămână la Focșani.

Tema abordată de Călin pentru secţiunea Istorie Universală a fost operațiunea Tidal Wave, o temă care l-a provocat să caute răspunsuri în vastele surse de informaţii, procesul de documentare pentru redactarea lucrării fiind astfel unul de lungă durată. Pe lângă redactarea lucrării în sine, Călin a avut de prezentat în faţa comisiei de evaluare, cele mai importante aspecte ale lucrării propuse. Comisia a notat lucrarea şi prestaţia elevului militar cu 98 de puncte, cel mai mare punctaj, care l-a clasat astfel pe locul I.

„Procesul de documentare pentru lucrare a fost unul de lungă durată, unele din materialele pe care le-am folosit le aveam de mai bine de un an, astfel încât întreaga muncă a fost una temeinică. Tema a reprezentat o provocare interesantă datorită surselor vaste şi a izvoarelor de informații legate de operațiunea Tidal Wave, surse care de multe ori se contrazic. Această contradicție istorică este cea care m-a inspirat să caut răspunsuri la întrebările pe care mi le-a ridicat evenimentul. În final aceste întrebări şi răspunsuri sunt cele care mi-au adus succesul. Prin munca în echipă alături de domnul profesor şi cadrele militare atât americane cât şi române am reușit să creez această lucrare minunată şi doresc să le mulțumesc tuturor pentru suportul oferit”, a mărturisit Călin.

Despre experienţa concursului, elevul plutonier adjutant Călin Hartzos spune că „a fost un moment special în care oratoria s-a întâlnit cu istoria. Un astfel de moment a fost sesiunea de referate. Concursul a fost unul inedit, formatul bazat atât pe o lucrare scrisă cât şi pe o prezentare orală, mi-au pus la încercare atât latura creativă cât şi cea analitică. Elevii pe care i-am cunoscut aici au fost persoane minunate, ajungând chiar să formăm un club de lectură. Premiul primit pentru munca depusă a reprezentat doar punctul culminant al unor zile de poveste”, a mai spus Călin.

În obţinerea acestui rezultat deosebit la nivel naţional, Călin a fost coordonat de domnul profesor de istorie, Dan Anca.

Felicitări pentru obţinerea acestui premiu, pentru consecvenţa şi dăruirea în obţinrea performanţelor! Mult succes şi în abordarea altor proiecte!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea