Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO: Un albaiulian a sărbătorit cu șampanie repararea unei gropi, la 23 de zile de la sesizarea făcută la primărie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

”După vreo 5-6 ani în are nu ne-am simpatizat deloc, a venit vremea să ne împrietenim și să bem în cinstea acestui eveniment. Bine ai venit pe strada mea, gură de canal ridicată la nivelul asfaltului”, a scris un albaiulian pe o rețea de socializare, alături de o poză în care se vede că sărbătorește cu șampanie momentul: repararea unei gropi în asfalt, la 23 de zile după ce a făcu sesizarea la Primăria municipiului.

groapa reparata”23 de zile. Atât a trecut din momentul în care am depus sesizarea la Primărie și până când gura de canal a fost ridicată la nivelul asfaltului. Am depus sesizarea în 8 februarie, iar în 3 martie groapa era deja reparată. Se poate. Niște oameni sunt mai fericiți prin cartier”, a mai scris acesta.

Textul postat este mai lung și descrie toate fazele prin care trece o sesizare, de la înregistrarea ei, așteptarea răspunsului și până la rezolvarea problemei.

Povestea a început așa: ”Vreau să fac un experiment. Am decis să testez pe pielea mea cât de repede sau cât de încet se mișcă lucrurile prin administrația locală într-un oraș dintr-o țară ce face parte din Uniunea Europeană de aproape 10 ani. Vreau să fac o sesizare către Primăria Municipiului Alba Iulia și aștept să văd în cât timp primesc răspuns și se rezolvă problema sesizată”.

Tânărul a mai făcut și o descriere foarte exactă a situației, ilustrând-o și cu poze:

”În urmă cu vreo 5-6 ani, pe strada pe care locuiesc, au fost desfășurate lucrări de asfaltare și din aceeași vreme sălășluiește chiar la una dintre intrările pe stradă, o gură de canal coborâtă câțiva centimetri buni sub nivelul asfaltului. Vreo 10 cm, mai exact. Cu timpul m-am/ne-am obișnuit cu gura aia de canal și cu groapa pe care o formează și am învățat să o evit. La început am dat cu mașina de cel puțin 10 ori în groapa aia, iar uneori, chiar și acum, din neatenție, o mai ating. Dar, pe strada mea circulă zilnic zeci, poate sute de mașini și nu toți șoferii știu de groapa aia, care-i și situată astfel încât să fie greu de observat și evitat. Unde mai pui și faptul că groapa e chiar pe trecere de pietoni, și astfel îi încurcă și pe alți participanți la trafic – persoane vârstnice sau aflate în scaune rulante, mame cu cărucioare, persoane cu deficiențe motorii, etc. De două ori am văzut și bicicliști care au căzut din cauza acestei gropi nenorocite.

[nggallery id=1723]

Nu mai zic de folclorul urban ce naște legende precum că batalioane ale armatei ruse s-au pierdut în groapa aia, avionul ăla malaezian sau chiar Elodia ar fi dispărut aici.Nu vreau să acuz pe nimeni de rea intenție, e posibil ca oamenii responsabili din cadrul Primăriei, care au în sarcina lor asfaltarea și canalizarea, chiar să nu cunoască problema, poate că nu a semnalat-o nimeni, așa că, am să sesizez eu Primăria despre groapa asta”. (Povestea completă e aici: https://www.facebook.com/MariusV.Rusu/posts/10208379544184673)

Se pare că rezultatul a fost mulțumitor, având în vedere finalul.

FOTO: facebook


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Performanța remarcabilă a lui Chedveș Vlad, de la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia: Premiul II la faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH” Chedveș Vlad este elev în clasa a II-a la Școala Gimnazială “Mihai Eminescu” din Alba Iulia. La faza națională a Concursului Internațional de Matematică “LUMINAMATH”, ediția a XXVII-a, băiatul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea