FOTO. Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a încheiat Ștafeta națională Invictus România prin înmânarea drapelului președintelui Klaus Iohannis

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a încheiat Ștafeta națională Invictus România prin înmânarea drapelului președintelui Klaus Iohannis.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Eu am avut onoarea de a încheia ștafeta prin înmânarea drapelului care simbolizează ștafeta, Excelenței sale Domnul Președinte al României”, spune sportivul aiudean.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Levente Polgar lucrează în construcţii. Chiar dacă şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident când avea doar 6 ani, asta nu îl împiedică să fie un muncitor bun, să se mândrească cu munca lui. Tot timpul meştereşte ceva.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri.

La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.

Ștafeta Veteranilor, proiect al Invictus România, s-a desfășurat în perioada 17 – 25 octombrie.

Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din București și au ajuns la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

Purtând drapelul tricolor, participanții s-au oprit, pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului.

„Ștafeta Veteranilor” este la a VI-a ediție și a devenit o tradiție ca în fiecare an, în preajma Zilei Armatei României, să se vorbească despre spiritul Invictus.

Evenimentul care a debutat în 2014 a fost creat pentru a atrage atenția societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniți în teatrele de operații la Jocurile Invictus.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419