Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO. Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a încheiat Ștafeta națională Invictus România prin înmânarea drapelului președintelui Klaus Iohannis

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ultramaratonistul aiudean Levente Polgar a încheiat Ștafeta națională Invictus România prin înmânarea drapelului președintelui Klaus Iohannis.

„Eu am avut onoarea de a încheia ștafeta prin înmânarea drapelului care simbolizează ștafeta, Excelenței sale Domnul Președinte al României”, spune sportivul aiudean.

Levente Polgar lucrează în construcţii. Chiar dacă şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident când avea doar 6 ani, asta nu îl împiedică să fie un muncitor bun, să se mândrească cu munca lui. Tot timpul meştereşte ceva.

Levente Polgar este un sportiv cunoscut din judeţul Alba, care a participat la multe curse de cel puţin 100 de kilometri.

La vârsta de şase ani, Levente Polgar a fost lovit de un tren în gara Aiudului, moment în care şi-a pierdut şi o mână.

Ștafeta Veteranilor, proiect al Invictus România, s-a desfășurat în perioada 17 – 25 octombrie.

Alergătorii, însoțiți de bicicliști, au plecat din București și au ajuns la Carei, ultimul teritoriu eliberat de armata română în Al Doilea Război Mondial.

Purtând drapelul tricolor, participanții s-au oprit, pe traseu, la monumente închinate Eroilor Neamului.

„Ștafeta Veteranilor” este la a VI-a ediție și a devenit o tradiție ca în fiecare an, în preajma Zilei Armatei României, să se vorbească despre spiritul Invictus.

Evenimentul care a debutat în 2014 a fost creat pentru a atrage atenția societății civile asupra respectului care li se cuvine veteranilor Armatei României și, totodată, pentru a strânge fonduri pentru a-i trimite pe militarii români răniți în teatrele de operații la Jocurile Invictus.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea