Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Ultima acţiune din proiectul „Te Vrem în siguranţă”, la Colegiul Economic din Alba Iulia. Jandarmii şi ordinea publică

Dragoş Suciu

Publicat

în

Proiectul „Te Vrem în siguranţă”, derulat cu ocazia campaniei naţionale Jandarmeria pe înţelesul tuturor a ajuns la final. Astăzi, 11 decembrie, de la ora 13.00, a avut loc ultima întâlnire, care a fost cu elevii Colegiului Economic „Dionisie Pop Marţian” din Alba Iulia. Aproximativ 80 de elevi au învăţat astăzi ce înseamnă voluntariatul, care sunt beneficiile lui, care este rolul poliţiei şi al jandarmeriei în societatea civilă, cum păstrează jandarmeria ordinea şi liniştea publică şi cum trebuie să acţioneze oamenii în situaţii limită de violenţă fizică.

În deschidere, Dorin Sava, directorul executiv al Fundaţiei Comunitare Alba a vorbit elevilor despre beneficiile voluntariatului amintind despre acţiunile întreprinse de elevi prin Programul Youthbank. Dorin Sava a explicat celor prezenţi că voluntariatul chiar dacă nu este o muncă remunerată în România ajută tinerii să se formeze, iar ei la rândul lor ajută comunitatea din care fac parte.

Psihologul jandarmeriei le-a spus elevilor că orice problemă are o soluţie, iar primul pas este să vorbeşti cu părinţii, profesorii şi consilierii educativi. Maiorul Cosmin Jurcoveţ a prezentat elevilor atribuţiile jandarmeriei, prin vizualizarea unui scurt filmuleţ în care un grup de copii au fost răpiţi, iar pentru a fi eliberaţi, s-a intervenit prin forţă, la fel cum trebuie de multe ori, să intervină reprezentanţii jandarmeriei. Aceştia nu au dreptul să lovească în zona feţei şi a organelor genitale, dar pot lovi în zona mâinilor şi a picioarelor când situaţia o impune. Lecţia de viaţă a continuat şi a fost predată de un mascat, seminarul fiind unul extrem de interactiv, elevii fiind informaţi despre pedepsele la care se supun dacă încalcă legea.

[nggallery id=855]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii

Bogdan Ilea

Publicat

în

Vouchere de 10.000 de lei pentru românii care locuiesc la curte: Cum se pot obține banii Un program inițiat de stat ar putea să vină în sprijinul oamenilor care stau la curte. Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a vorbit despre proiect și cum ar putea românii să intre în posesia voucherelor în valoare de 10.000 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea