Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO: Trei profesori şi doi elevi de la Şcoala „Axente Sever” din Aiud, într-o vizită „fierbinte” în Spania printr-un proiect Comenius

Alexandra Mates

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un octombrie neaşteptat de fierbinte, cu temperaturi zilnice de peste 30 de grade, avea să găsească delegaţia Şcolii Gimnaziale „Axente Sever” din Aiud (formată din 3 profesori şi 2 elevi)  în Spania, la Granada. Prilejuită de un nou proiect Comenius multilateral, această a doua reuniune de proiect a fost, cu adevărat, „una de neuitat”, ne-a informat prof. Marcela Hădărig.

„Sudul Spaniei ne-a primit cu o «căldură» neobişnuită pentru noi (veneam de la un frig neaşteptat ce cuprinsese ţara, ajungând la doar 3-4 grade) şi cu o natură splendidă, plină de floare, de parfum de lămâi, portocale, măsline şi rodii în pârg. Şi, toate astea, într-un spaţiu de vis, animat de mulţimea miilor de turişti dornici să profite de vara aceasta târzie şi mai ales de splendidele monumente, bazilici, ruine ale anticei Medina dar mai ales de dantelăria în piatră a superbului palat Alhambra, piatra preţioasă a Granadei”, a transmis  prof. Marcela Hădărig, coordonator proiect Comenius de la Şcoala Gimnazială „Axente Sever” Aiud.

Caldă şi prietenoasă a fost şi întâlnirea delegaţiei şcolii „Axente Sever” cu delegaţiile şcolilor partenere de proiect, Italia şi ţara gazdă, Spania.

Discuţiile şi informările reciproce despre realizările obţinute până în prezent, activităţile comune realizate de către profesori şi elevi, stabilirea obiectivelor şi a termenelor de realizare a acestora pentru anul şcolar în curs, an definitoriu pentru proiect, dar mai ales stabilirea de relaţii colegiale, prieteneşti între toti participanţii,  au fost alte puncte de reper ale vizitei delegaţiei de la „Axente Sever” pe pământ spaniol.

„Am revenit acasă purtând în suflet un strop din căldura acestor locuri însorite dar şi îmbogăţiţi cu noi experienţe, cu noi prietenii şi cu impresii de neuitat”, a declarat prof. Marcela Hădărig.

Citiţi şi Şcoala Axente Sever Aiud: Oaspeţi italieni într-un proiect Comenius.

[nggallery id=443]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Accident rutier în Alba Iulia pe strada Constantin Noica. Un vârstnic „parfumat cu alcool” s-a răsturnat cu mașina într-un șanț În seara 1 mai, 23:00, o mașină s-a răsturnat în Alba Iulia, pe strada Constantin Noica. Oamenii legi intervin pentru asigurarea măsurilor specifice. Pompierii din Alba Iulia intervin la un accident rutier de pe […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea