Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO. Trei persoane, din Alba și Cluj, bănuite de contrabandă cu țigări, reținute de polițiști

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Trei persoane, din Alba și Cluj, bănuite de contrabandă și deținere ilegală de țigări, prin care ar fi cauzat un prejudiciu de aproape 17.000 de lei, au fost reținute, joi, după audieri și percheziții.

contrabandisti13Persoanele reținute (doi bărbați și o femeie) sunt din Gherla, Turda și Ocna Mureș.

Faţă de cei trei, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice au luat măsura reţinerii, pentru o durată de 24 de ore, urmând ca la data de 8 iulie, aceştia să fie prezentaţi procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, cu propunerea sesizării instanţei de judecată în vederea arestării preventive.

În cadrul activităţilor desfăşurate azi, 07 iulie 2016, cele 7 persoane bănuite de săvârşirea infracţiunilor de „contrabanda”, prev. şi ped. de art. 270 alin.3 din Legea nr. 86/2006  şi „deţinere a peste 10.000 ţigarete”, faptă prev. şi ped. de art. 452, al 1, lit. h, din Legea 227/2015, au fost identificate şi conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru continuarea cercetărilor.

Cu ocazia activităţilor desfăşurate, poliţiştii au ridicat în vederea continuării cercetărilor, 63.686 ţigarete, 121 litrii de alcool şi suma de 2.953 lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a celor in cauza.

Informaţii de background:

La data de 07.07.2016, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează 12 percheziţii în judeţele Alba (5) şi Cluj (7) la domiciliile unor persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu tutun.

Din cercetări a reieşit că, începând cu septembrie 2015, 5 bărbaţi şi 2 femei, cu vârste cuprinse între 29 şi 63 de ani, din judeţele Alba şi Cluj, ar fi colectat, deţinut, transportat, depozitat şi comercializat ţigarete de contrabandă. Bunurile accizabile ar fi fost valorificate pe raza judeţelor Alba şi Cluj, de la domiciliile celor în cauză şi prin intermediul unor firme controlate de aceştia, precum şi în  pieţe şi târguri.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi deţinerea în afara antrepozitului fiscal a peste 10.000 de ţigarete.

Prejudiciul total a fost estimat la suma de 17.000  lei.

La acţiune au participat şi poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj.

Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi al Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă.

FOTO de când au fost duși la audieri

[nggallery id=2399]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea