Rămâi conectat

Actualitate

FOTO: Transilvania Train, Orient Express-ul de România – Primul tren turistic românesc, a poposit și la Alba Iulia

Ziarul Unirea

Publicat

în

Transilvania Train, Orient Express-ul de România, a poposit și la Alba Iulia. Primul tren turistic românesc a plecat, joi, din Gara Braşov, pentru a face un circuit inedit în inima Transilvaniei. O sută de turişti români au cumpărat o vacanţă neconvenţională, în care au avut parte, timp de patru zile, de experienţe culturale şi tradiţionale.

Transilvania Train circulă pe traseul Braşov – Sighişoara – Mediaş – Alba Iulia – Sebeş – Sibiu – Făgăraş – Braşov, timp de patru zile.

Călătoria nu este continuă, ci turiştii au fost cazaţi în hoteluri de trei şi patru stele şi au poposit în cele mai pitoreşti locuri din inima Transilvaniei.

”România nu are un asemenea concept şi nu a avut niciodată acest concept de tren pur turistic şi ne-am gândit că ar fi o idee foarte bună şi a sosit momentul ca şi România să ofere un astfel de produs turistic pe piaţa românească şi imediat după aceea pe piaţa internaţională, pentru că este una dintre şansele României să iasă afară, să iasă în extern pe piaţa turistică cu ceva inedit. Trenurile turistice au o mare tradiţie în Europa şi în lume şi România a trebui să intre pe acest trend. Este primul proiect de acest gen care este făcut pe picior de egalitate între două agenţii de turism din România, este o dovadă că putem să ne asociem pe baze libere să să facem un proiect cât se poate de frumos“, a declarat Cristi Pitulice, managerul de proiect Transilvania Train.

Trenul are o capacitate de 124 de locuri, din care sunt ocupate 100 de locuri.

Fiecare zi dintre cele patru a avut o tematică. În prima zi, turiştii au explorat satele pitoreşti Viscri, cunoscut ca fiind satul Prinţului Charles, Criţ, Mesendorf şi Ficher. A doua zi a fost dedicată workshop-urilor transilvănene, în care turiştii au experimentat tradiţiile autentice din Transilvania, de la rotărie sau fierărie, teracotă, ţiglărie, până la echitaţie sau biologia pajiştilor alpine.

În ziua a treia trenul a oprit la Alba Iulia, unde turiștii au vizitat Cetatea Alba Carolina, dar și la Sebeş, unde a avut loc un workshop gastronomic şi un concert de orgă în Biserica Evanghelică din Sebeş, iar în ziua a patra la Sibiu au asistat la un concert al Filarominicii, în Piaţa Mică.

Turiştii care au urcat în Transilvania Train sunt români dornici să cunoască Transilvania. Agenţiile au pus la dispoziţie două pachete, pachetul clasic, care costă 650 de euro cu cazare la hoteluri de trei stele şi un pachet premium, de 680 de euro, care include cazarea în hoteluri de patru stele şi câteva workshop-uri în plus.

Sursa: agerpres.ro, businessmagazin.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea