FOTO: Trafic rutier îngreunat pe DN1 între Teiuș și Unirea și pe DN74 între Alba Iulia și Zlatna, din cauza ninsoarii abundente UPDATE

Ora 23.00 Zeci de utilaje de deszăpezire intervin, sâmbătă noaptea, pe drumurile naţionale și județene din județul Alba.

UPDATE duminică ora 10.00: Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județ. Situația este mai grea în partea de jos a județului unde zăpada este viscolită de vântul puternic – în localitatea Unirea, Mihalț, Crăciunelu. În zona munților Apuseni s-a intervenit în forță toată noaptea iar treficul rutier se desfășoară în condiții bune.

ELIT

Aici au fost suplimentate utilajele de intervenție cu cele din zonele în care nu ninge.

Avertizarea meteorologică de cod galben a fost prelungită până la ora 14.00. Până la ora 20.00 este în vigoare avertizarea de viscol.

Puteți vedea în imaginile de mai jos care este starea drumurilor la Ampoița, Zlatna. La Almașu Mare se circulă cel mai greu dar drumul este practicabil. Utilajele de dezăpezit ale DPL Alba, intervin cu materiale antiderapante – sare și nisip. (ora 12.00).

Ninge de mai multe ore în aproape tot județul, însă autorităţile spun că nu sunt probleme majore în trafic.

Cele mai afectate tronsoane de drum sunt DN1 între Teiuș și Unirea și pe DN74 între Alba Iulia și Zlatna.

Nici un drum nu este blocat, deși ninge viscolit în mai multe zone, utilajele de deszapezire intervin cu material antiderapant dar si cu pluguri care inlatura zapada.

Prefectul județului, Flavius Cozuc și vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman, aflați pe drumurile din județ pentru a coordona acțiunea de dezăpezire, ne-au asigurat că mâine dimineață drumul spre Apuseni va fi practicabil în condiții de iarnă.

În jurul orei 23.00 utilajele interveneau masiv pe DN 74 și la Almașu Mare. Alături de cei doi oficiali în zona Apusenilor se aflat și Liviu Hondola directorul de la Drumuri Naționale Alba, deoarece este vorba și aici de un drum național.

Pe drumurile județene intervin utilajele și angajații Societății Drumuri și Poduri Locale, aflată în administrarea Consiliului Județean Alba.

Mai multe echipaje de poliție urmăresc eventulale blocaje în trafic, fiind oricând pregătite să limiteze accesul autoturismelor în zonele cu probleme.

În imagini apar prefectul județului Flavius Cozuc, vicepreședintele Consiliului Județean Alba Florin Roman și Liviu Hondola directorul de la Drumuri Naționale Alba. Fotografiile sunt făcute pe Dealu Mare, Ampoița, Meteș, Ciuruleasa, Teiuș.

 

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

6 Comentarii

cugireanu 9 decembrie 2012 at 7:46

Isi fac doar treaba si sa isi respecte atributiile de serviciu, asa ca nu ii mai laudati atat, sau le faceti campanie pentru alianta lor

biscuite 9 decembrie 2012 at 10:26

Da….ce mai lucreaza… cu 3 masini in tot judetul… In aceasta dimineata am fost la Blaj si era sa raman blocat pe serpentine…cu toate ca am cauciucuri de iarna noi pirelli… dar aici la noi ii ideal sa-ti umpli masina de nisip…..sa-ti cumperi lopata, lanturi….si chiar si in acest fel risti sa ramai inzapezit… bine ca firma care deszapezeste primeste anual 1 milion de euro…

biscuite 9 decembrie 2012 at 10:28

le trebuie acum voturi? Las` sa mearga sa voteze aia la care le trebuie posturi de „pierde-vara”…

claudiu 9 decembrie 2012 at 11:25

nu mai pot de cat lucra astia.aseara in jurul orei 21 de la sibot pana la limita cu hunedoara era o zapada pe carasabil in ultimul hal.cum pot spun k se actioneaza cu zeci de utilaje?

max 9 decembrie 2012 at 12:01

se vor deschide portile scolii pentru clasa pregatitoare. bogdane, nu te simti?

daniel 9 decembrie 2012 at 19:09

unde-s mai prietene zeci de utilaje?
de ce prin Aiud n-a trecut nici unu?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...