Rămâi conectat

Curier Județean

FOTO: Tinerii șahiști albaiulieni au dominat Cupa de Vară de la Sibiu. Alexandru Simina, George Pleșa și Ianis Tarciuc, primii la categoria de vârstă la care au participat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universtitatea “Alma Mater” din Sibiu a fost sâmbătă gazda turneului de șah pentru copii “Cupa de Vară”. Ultima competiție șahistă înainte de vacanța școlară a fost organizată de clubul Șah Juvenil Sibiu coordonat de Bianca Popa, fiica regretatului maestru sibian, născut la Sebeș, Gheorghe Rășinaru.

Orașul de pe Cibin are o tradiție sahista de peste 100 de ani, la Sibiu fiind organizat si primul campionat national de sah al Romaniei in decembrie 1926 – ianuarie 1927. Acest lucru explica si numarul mare de participanti la competitie, peste 50 de copii duelandu-se pe esicherul sahist pentru premiile puse in juc la cele trei sectiuni ale turneului: copii sub 8 ani, copii sub 10 ani si copii sub 12 ani.

Datorita numarului mare de turnee din ultimele saptamani si suprapunerii cu alte activitati din acest weekend, doar trei juniori ai Clubului Sportiv Municipal “Unirea” Alba Iulia s-au aflat la start, cate unul la fiecare categorie de varsta. Evolutia lor a fost una excelenta, toti cei trei elevi albaiulieni dominand intrecerea la categoria de varsta la care au participat.

La categoria copii sub 8 ani, Alexandru Simina, elev in clasa pregatitoare la Scoala gimnaziala “Mihai Eminescu” din Alba Iulia, a castigat toate cele 5 partide jucate, obtinand medalia de aur. Elev in clasa a 2-a la aceeasi scoala albaiuliana, George Plesa s-a impus la categoria copii sub 10 ani, castigand de asemenea toate partidele. Pentru ca succesul delegatiei CSM Unirea Alba Iulia sa fie total, Ianis Tarciuc, elev in clasa a 5-a la Colegiul National “Lucian Blaga” din Sebes, s-a clasat primul la categoria copii sub 12 ani, castigand 4 partide si facand o singura remiza.

Weekendul urmator programeaza o competitie sahista juvenila de anvergura, Openul International “Salina Turda”, care se va desfasura in interiorul fostei minei de sare si la care sunt inscrisi deja peste 20 de copii albaiulieni.

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir, acțiune de ecologizare pe Râul Mare, Râul Mic și Valea Grușerii: ”De la an la an tot mai puțin gunoie” Motocicliștii ”Lupii Sigidavei” din Cugir au organizat duminică, 21 aprilie 2024, o nouă acțiune de ecologizare, în mai multe zone din oraș. Spre surprinderea bikerilor, în zonele pe care aceștia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea