Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO: Tinerii de la Club Alba Off Road, printre primii la Răchita, alături de oameni. ”S-au format văi de pe munte, din 100 în 100 m, cu bolovani, lemne. Zici că a turnat cineva apă cu găleata pe un munte de jucărie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

După viitura formată sâmbătă în urma ploilor torențiale în partea de sud a județului, tinerii de la Club Alba Off Road, au fost printre primii care au urcat pe  Valea Sebeșului, până la Răchita să vadă care e situația.

”Am tras o tură de recunoaștere pe la Loman – Strungari – Pianu de sus. Foarte ciudat ce s-a întamplat pe acolo… s-au format văi de pe munte, din 100 în 100 m… cu bolovani, lemne etc… peste drum, în vale. Zici că a turnat cineva apă cu galeata pe un munte de jucărie…”.

Impresionați de dezastrul din sat, de suferința și necazul oamenilor, tinerii s-au organizat și au făcut câteva drumuri la Răchita, să fie alături atât cât le stă în putință de oamenii care au rămas fără agoniseala de-o viață. Au dus mâncare de la cantina Casei de copii din Petrești, a luat de la Crucea Rosie ajutoare și le-au dus pe un drumul ocolitor și au ajutat câteva familii să își ducă bagajele și ce au reușit să salveze din casă, la drum.

”Am fost duminică și marți. Noi n-am făcut foarte multe. Am făcut câteva transporturi de mâncare din Petrești și de la Crucea Roșie. Munca grea era a pompierilor și a voluntarilor care scoteau nămolul din case, a celor cu utilaje care curățau albia și refaceau drumul. Ne organizăm și mai mergem”, au spus ei, modești din fire.

[nggallery id=7204]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea