Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Tineri liberali din toată țara s-au reunit la Alba Iulia de 1 Decembrie

Bogdan Presecan

Publicat

în

Alba Iulia a devenit pentru două zile, 30 noiembrie și 1 decembrie, gazda birourilor de conducere naționale ale Tineretului Național Liberal (TNL) și Cluburilor Studențești Liberale (CSL).

Astfel,potrivit unui comunicat remis presei de PNL Aaalba,  “sâmbătă, 30 noiembrie, cele două structuri de conducere și-au desfășurat ședințele la Alba Iulia, în cadrul ședinței BPN al CSL Roxana Vlas fiind numită în funcția de președinte interimar al CSL Alba, ea urmând să conducă organizația până la următoarele alegeri, care vor avea loc anul viitor. Totodată, fostul vicepreședinte al CSL Alba, Marius Maxa, a fost desemnat secretar executiv CSL la nivel național, el urmând să coordoneze departamentul IT. CSL Alba va avea, astfel, o și mai bună reprezentare la nivel național, în condițiile în care fostul președinte al organizației, Marius Crișan, este, începând cu luna mai 2013, membru în Biroul Politic Național al Cluburilor Studențești Liberale. La întruniri au participat și Teodor Atanasiu, senator, președinte PNL Alba, Florin Roman, președintele PNL Alba Iulia, vicepreședinte al Consiliului Județean Alba, Cristian Radu, președinte TNL Alba, consilier local în cadrul CL Sebeș și Ovidiu Ciucur, fost președinte al TNL Alba și membru în cadrul BPN al TNL.

A doua zi circa 500 de membrii TNL și CSL au sărbătorit Ziua Națională a României în Alba Iulia și au participat la ceremoniile dedicate comemorării a 95 de ani de la Marea Unire. Astfel, în dimineața zilei de 1 decembrie, Florin-Alexandru Alexe, deputat, vicepreședinte PNL, președinte TNL, Claudia Benchescu, președinte CSL, Radu Surugiu, deputat, vicepreședinte TNL, Costel Alexe, deputat, secretar general TNL, alături de tinerii liberali veniți din toată țara, au participat la depunerea de coroane la monumentele lui Ion I.C. Brătianu, Iuliu Maniu și Mihai Viteazul.

Florin-Alexandru Alexe, președinte TNL, a declarat: ”Pe 1 Decembrie 1918, prin voința tuturor românilor, și nu prin război, am creat România Mare, atingând, astfel, apogeul nostru, ca națiune. În 1918, România Mare includea teritorii care astăzi nu se mai regăsesc între granițele României: Bucovina de Nord, Ținutul Herța, Basarabia, Sudul Dobrogei. În ciuda acestui fapt, 1 Decembrie continuă să fie un simbol al unității naționale pe care poporul român încă o păstrează, nu între granițe, ci în spiritul și sufletul românilor, și un ideal pentru noi toți, indiferent de locul în care trăim și simțim românește”.

La rândul său, Claudia Benchescu, președinte CSL, a considerat că: ”Ziua de 1 Decembrie este un prilej să conștientizăm că fiecare generație scrie istoria nu numai pentru sine, ci și pentru generațiile următoare. Astfel, putem deveni mai responsabili, mai implicați, mai uniți și mai buni. Valorile noastre, ca națiune, nu sunt altceva decât valorile pe care fiecare dintre noi și le asumă în mod individual. De aceea, această țară va fi un loc mai bun pentru copiii noștri doar dacă noi vom fi mai buni!”

”Pe 1 Decembrie, Alba-Iulia este locul cel mai potrivit pentru a ne aduce aminte de cei care au făcut posibilă această sărbătoare. În acest moment de mândrie națională, trebuie să evocăm sacrificiul eroilor noștri, să vorbim despre curajul lor, să arătăm că suntem demni de a fi urmașii lor”, a declarat și Ovidiu Ciucur, membru BPN al TNL Alba.

După încheierea ceremoniei oficiale, tinerii liberali au participat la un seminar găzduit de Universitatea ”1 Decembrie 1918” pe tema
semnificațiilor istorice ale Marii Uniri. Au ținut prelegeri conf. univ. dr. Valer Moga, de la Facultatea de Istorie și Filologie, Ioan Pleșa, fost director al Arhivelor Naționale, filiala Alba și prof. Adrian Simion, purtător de cuvânt al PNL Alba. Aceștia au vorbit despre acțiunile principalilor actori din Transilvania și Vechiul Regat care au condus la momentul Marii Uniri. La finalul evenimentului, Cristian Radu, președintele TNL Alba a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți pentru participare, seniorilor din cadrul BPT PNL Alba care au oferit sprijin pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentelor și colegilor din cadrul BPT TNL Alba, care s-au implicat în organizare, făcând, de asemenea, tuturor, invitația pentru a fi la Alba Iulia de 1 decembrie și anul viitor.”

BIROUL DE PRESĂ AL PNL ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Ciuruleasa va avea 16 containere pentru colectarea deșeurilor: Licitația pentru un centru de colectare prin aport voluntar, lansată în SEAP Comuna Ciuruleasa a lansat licitația pentru centrul de colectare a deșeurilor prin aport voluntar. Proiectul, de peste 2 milioane de lei, cuprinde 16 containere pentru colectarea deșeurilor provenite de la gospodării sau instituții. Construcția […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea