FOTO| Teste ale sistemului de iluminare pe podul peste Mureș al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a publicat luni dimineața pe o rețea de socializare imagini cu primele teste efectuate la sistemul de iluminare de pe podul peste Mureș al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 1.

„Pe Sebeș-Turda lotul 1 italienii de la Pizzarotti au început în ultima perioadă să lucreze într-un ritm mai susținut, după 6 ani de contract în care au tărăgănat nepermis de mult finalizarea proiectului, profitând la maximum de fiecare blocaj nesoluționat de statul român

USR - Alegeri parlamentare 2020

La nodul rutier Alba Iulia Nord subcontractorul Baxcom lucrează intens la zidul de sprijin aferent rampei pasajului pe DN1 peste autostradă, dar și la armarea și betonarea viaductului peste calea ferată.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Pe următorii kilometri până aproape de nodul rutier Alba Iulia Sud a fost așternut stratul final de uzură pe un sens. Se lucrează la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație la podul peste Mureș și la finalizarea terasamentelor din pământ armat în zona Oarda. La nodul rutier Sebeș constructorul este concentrat pe cele 2 bretele scurte care se conectează la sensurile giratorii ale nodului existent și prin care s-ar putea deschide traficul rutier pe autostradă în ambele sensuri.

Este fezabilă deschiderea traficului între nodul Alba Iulia Nord și bretelele scurte ale nodului Sebeș până la finalul anului, însă toți actorii relevanți (CNAIR, constructor, poliția rutieră etc) trebuie să lucreze în tandem pentru a atinge acest obiectiv”, au spus reprezentanții Asociației Pro Infrastructură.

Reamintim că în ultimele zile pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, este o mobilizare fără precedent, antreprenorul Pizzarotti reușind să aducă mai mulți prestatori. Se asfaltează de parcă ar fi sfârșitul lumii, iar de aceste asfaltări ar depinde salvarea ei!

Nu mai puțîn de 4 firme lucrează la asfaltări în acest moment, pe acest segment de autostradă: Florea Grup, Ellis Pavaje, Europexpress și Strabag.

Mobilizarea fără precedent a antreprenorului din ultima lună denotă clar o încercare de a deschide circulația în acest an între Alba Iulia și Sebeș.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419