FOTO| Terenuri GRATUITE de la primăria Cugir pentru tinerii care vor să-și construiască locuințe: Ce condiții trebuie îndeplinite

Administrația locală Cugir, a identificat un teren care va fi atribuit gratuit tinerilor cu vârste până la 35 de ani pentru construirea de locuințe proprietate personală. Inițiativa aparține primarului, Adrian Teban care dorește în felul acesta să sprijine și să încurajeze familiile tinere să rămână în localitate.

”Am identificat un teren în suprafață de aproape 1 hectar si jumatate în intravilanul localitatii Vinerea, care a avut până acum destinația de pășune și care oferă condițiile necesare pentru a se transforma într-o zonă de locuințe. Este unul dintre demersurile pe care le facem din dorința de a limita exodul tinerilor si ne dorim ca aceste terenuri pe care le vom oferi gratuit să reprezinte o opțiune mult mai atrăgătoare și mai rentabilă decât cele pe care le-ar putea avea în alte orașe din țară sau din lume”, a declarat primarul Adrian Teban

ELIT

Mai exact, terenul are o suprafață de 14684 mp și se învecinează cu strada Codrului. Urmează ca administrația locală să-l parceleze în suprafețe egale, intre 250 mp si 400 mp, primarul, Adrian Teban precizând că: “în funcție de numărul solicitărilor pe care le vom primi, vom stabilii în câte parcele egale vom împărți terenul, adică, câte locuri de casă vom pune la dispoziția doritorilor. Așteptăm cereri din partea tinerilor și reamintim că acestea pot fi depuse online la adresa office@primariacugir.ro”.

Pentru a putea solicita un teren gratuit de la primărie, tinerii trebuie să aibă cel puţin 18 şi cel mult 35 de ani; la data depunerii şi la data rezolvării solicitării nu trebuie să fie proprietari ai unei locuinţe sau ai unui teren destinat construirii unei case, indiferent în ce localitate ar fi acestea; părinţii acestora nu deţin sau nu au deţinut în ultimii 10 ani în proprietate un teren în suprafaţă mai mare de 500 mp în mediul urban sau de 5.000 mp în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul.

Sunt conditii stabilite de Legea Nr. 15/ 2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală si de H.G. NR. 896/2003. Totuşi, de reţinut este că Primăria și Consiliul Local Cugir pot stabili şi alte criterii suplimentare.Precizăm că tinerii care primesc gratuit teren de la primării au la dispoziţie un an să înceapă lucrările.

Pentru familiile tinere care nu îndeplinesc unele dintre condițiile de mai sus, exista o soluție: concesionarea terenului. Așadar, în situația în care unul dintre membrii familiei sau părinții lor au în proprietate terenuri în alte localități, tinerii pot depune cereri în vederea concesionării unui teren pentru construirea locuinței.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...