Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Curier Județean

FOTO| „Te vrem în siguranţă”: Campanie de informare preventiva derulata de jandarmi, în oraşul Cugir

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O noua acţiune din cadrul  campaniei cu caracter preventiv – informativ  „Te vrem în Siguranţă”, iniţiată de Jandarmeria Română  s-a derulat vineri, 11 octombrie la Cugir, unde oamenii legii s-au întâlnit cu elevii claselor I-IV de la Şcoala Gimnazială „Iosif Pervain” Cugir.

Scopul manifestării a fost acela de a oferi copiilor informaţiile care îi pot ajuta să prevină singuri şi să combată orice comportamente violente, discriminatorii şi infracţionale, să recunoască faptele antisociale si sa le sesizeze celor în drept.

S-a avut în vedere ca, în general, faptele antisociale cele mai întâlnite în şcoală sunt agresiunile exprimate prin injurii, jigniri, îmbrânceli sau intimidări şi, pornind de la acestea de cele mai multe ori, izbucnesc conflicte care pot culmina cu agresiuni fizice cu consecinţe din cele mai grave.

Noutatea acestui proiect constă în faptul că, pe lângă scopul de prevenire a faptelor antisociale şi a violenţei în mediul şcolar, el se axează şi pe prezentarea rolului, importanţei şi locul Jandarmeriei Române în cadrul forţelor de ordine publică. Astfel, în cadrul activităţilor derulate la şcoala amintită, elevii şi cadrele didactice au avut ocazia să fie informaţi despre această instituţie specializată a statului, cu statut militar, componenta a Ministerului Afacerilor Interne, care are ca misiune prioritara asigurarea şi restabilirea ordinii şi liniştii publice şi care, an de an, devine tot mai profesionista, tot mai credibila în demersul sau de apărare a statului de drept.

Prezentarea misiunilor legale ale instituţiei, a modului în care Jandarmeria contribuie atât la prevenirea şi descoperirea infracţiunilor, la încălcarea legilor în vigoare, precum şi la apărarea ordinii şi liniştii publice a fost făcută cu profesionalism de şeful grupei de jandarmi din Cugir (aparţinând de secţia de Jandarmi Sebeş), plutonier – adjutant Ştefan Duru, alături de care s-au aflat plutonier  – major Claudiu Moga şi plutonier – adjutant Claudiu Predescu.

În cadrul întâlnirii, elevii scolii, însoţiţi de învăţătoarele Maria Martin (consilier educativ), Silvia Rotar şi Felicia Trif au pus întrebări oamenilor legii şi au ţinut să se fotografieze alături de aceştia.

În timpul prezentării, sergentul major Mihai Vasiliu a purtat echipamentul unui jandarm care intervine la diverse conflicte, parte interesantă a manifestării primita cu bucurie si amuzament de participanţi.

Autor: Constantin PREDESCU

[nggallery id=429]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Comisar şef de poliţie din Alba, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a falsificat declarația unui subaltern și a „închis” un dosar penal

Unirea Ziarul

Publicat

în

Comisar şef de poliţie din Alba, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a falsificat declarația unui subaltern și a „închis” un dosar penal Un comisar şef de poliţie din Alba a falsificat declaraţia unui subaltern care acuza doi oameni de afaceri de violare de domiciliu. Trimis în judecată pentru infracţiuni de fals intelectual şi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea