Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| Târgul de cArte Alba Transilvana 2023, la Alba Iulia: Benzile desenate japoneze și figurinele de acțiune, marile „vedete” printre tinerii strânși la standurile editurilor

URSALEȘ Iulian

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Târgul de cArte Alba Transilvana 2023, la Alba Iulia: Benzile desenate japoneze și figurinele de acțiune, marile „vedete” printre tinerii strânși la standurile editurilor

Timp de trei zile, Cetatea Alba Carolina găzduiește cea de-a XIV-a ediție a Târgului de cArte Alba Transilvana, organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, împreună cu partenerii.

Peste 70 de edituri și zeci de scriitori au participat la evenimentul cultural, care a inclus 40 de activități de animație culturală, lansări de carte, expoziții, ateliere creative și concerte.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Unul dintre cele mai populare standuri de la târg a fost cel de benzi desenate japoneze și figurine de acțiune, care a atras mulți tineri și pasionați de cultura pop. Aici, vizitatorii au putut admira și cumpăra cele mai noi volume de manga și anime, dar și figurine ale personajelor preferate.

Eroii de animeuri, poveşti japoneze desenate, încing imaginatia fanilor de toate vârstele.

De la thriller şi aventură, până la poveşti incitante şi subiecte psihologice complexe, animeurile tind să ocupe poziţia de lider în industria de divertisment. După părerea psihologilor, acest timp de desene creează o dependenţă emoţională, comparabilă cu cea produsă de filmele SF.

Din 1990, genul a devenit popular în întreaga lume. „Dragon Ball Z” şi „Pokemon” au cucerit piaţa atât prin serialele de televiziune, cât şi cu produsele destinate comercializării. În ultimii ani, animeurile au început să-şi facă loc şi în competiţii ca Festivalul de Film de la Berlin unde „Spirited Away” a câştigat marele premiu în 2002, dar şi Premiul Oscar pentru Cel mai bun film de animaţie în 2003, iar „Innocence: Ghost in the Shell” a fost prezentat la Festivalul de Film de la Cannes în 2004.

CITEȘTE ȘI: A început Târgul de cArte Alba Transilvana 2023, la Alba Iulia: Vreme de trei zile, Cetatea Alba Carolina devine punctul de întâlnire dintre autori și cititori, dintre artiști și public

După datele Animax, televiziune dedicată exclusiv acestui gen, cei mai mulţi fani sunt în vestul ţării şi în Bucureşti. S-au înfiinţat fan-cluburi, forum şi reviste şi se organizează convenţii şi tabere. Animax intră în casele a 4.300.000 de abonaţi. Cu un target de vârstă cuprins între 16-35 ani, publicul este format din adolescenţi, studenţi sau tineri adulţi, pasionaţi de tehnologia digitală.

Anul 2009 a fost anul „Luptătorilor Bakugan”, pentru Cartoon Network – animeul a fost urmărit de 52% dintre copiii cu vârste între 4 şi 15 ani). Numeroşi fani au participat în această primăvară la „Întâlnirile Bakugan” de la Constanţa, Cluj şi Sibiu. „Luptătorii Bakugan” e un serial anime, a cărui acţiune se petrece într-o altă dimensiune, Vestroia, care îşi pierde echilibrul şi începe să se întrepătrundă cu lumea omenilor. Creaturile acestei dimensiuni se numesc Bakugan.

Printre standurile prezente la târg s-au numărat și cele ale unor edituri importante din țară, dar și ale unor autori consacrați, care și-au prezentat cele mai noi cărți și au stat la dispoziția cititorilor pentru semnături și discuții. În plus, au avut loc și ateliere creative pentru copii și adulți, în care aceștia au putut să-și dezvolte abilitățile de scriere, desen sau fotografie.

Târgul de cArte Alba Transilvana a reprezentat un prilej de întâlnire și dialog între autori și cititori, artiști și public, toate activitățile propuse având la bază cartea și arta. Evenimentul s-a bucurat de un mare succes și a adunat laolaltă pasionați de literatură, teatru, muzică, dar și de desen și fotografie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea