Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO| Tânăr „legionar roman”, îndemn la vizitarea unor zone mai puțin cunoscute din județul Alba: „Poftiți și ne vizitați!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânăr „legionar roman”, îndemn la vizitarea unor zone mai puțin cunoscute din județul Alba: „Poftiți și ne vizitați!”

Reprezentațiile Legiunii a XIII-a Gemina a lipsit tuturor în vremea pandemiei, dar garda a realizat o ședință foto, iar imaginile au fost postate pe Facebook de către unul dintre mebrii.

Membrul legiunii a transmis și un mesaj prin care îndeamnă oamenii să viziteze și locuri mai puțin cunoscute, dar cu o frumusețe și un farmec aparte.

În județul Alba există locuri despre care mulți nu stiu. Castrul de pe șaua dintre Vârful lui Pătru și Ausel, urmele de fortificație dacică de pe coama Vârfului Șureanu, drum de culme ce merge spre Comărnicel, unde se văd urmele a 3 castre romane, și apoi drumul către Sarmizegetusa.

Aceste obiective au fost decisive pentru cucerirea capitalei dacice. Până acolo se trece pe langă cetatea dacică de la Căpâlna, pe lângă barajele de pe Sebeș și pe aici se face și accesul către Transalpina.

Zona prezintă mult mai mult decât pârtiile de schi, iezerul Șureanu sau peisajul extraordinar. Dar toate la un loc fac din Alba un județ mai frumos.

Poftiți și ne vizitați! Nu înainte de a vă opri la Alba Iulia să vă încărcați de istorie și să vă luați elan și energie pentru a escalada munții Șureanu”, a transmis tânărul membru al Legiunii a XIII-a Gemina, prin intermediul paginii sale de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea