Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Tabăra de arheologie din cadrul proiectului STUDARHEX, la care au participat și studenți din Alba Iulia, a ajuns la final

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tabăra studențească de arheologie din cadrul proiectului STUDARHEX a luat sfârșit, având un impact deosebit în rândul studenților participanți în cadrul acestei tabere care au provenit de la universități din Anglia (Univerrsitatea Exeter), Germania (Universitatea Heidelberg) și România (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca și Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia).

tabara arheologie05Aceștia fiind implicați în activități de învățare nonformală, stimulând astfel cooperarea transfrontalieră și schimbul de experiență. În cadrul taberei pe situl arheologic Colonia Dacica Sarmizegetusa, studenții au fost instruiți prin metode specifice de învățare, cu privire la mai multe aspecte ce au legătură cu arheologia, participând atât la activitățile de pe șantierul arheologic cât și la mai multe sesiuni de instruire pe teme conectate cu importanța patrimoniului cultural mobil, ceramica de epocă romană descoperită pe situl Colonia Dacica Sarmizegetusa, sesiuni de desen arheologic, de realizare a vaselor ceramice, metode de ars ceramica în antichitate, aspecte legate de cercetarea arheologică și prelucrarea primară a artefactelor descoperite în săpătură. Studenții au fost instruiți și îndrumați de un colectiv de cercetători și profesori precum Dr. Richard Petrovsky, Dr. Carmen Ciongradi, Prof. Dr. Reinhard Stupperich, Dr. Emilian Bota, Dr. Sorin Bulzan, Prof. Univ. Dr. Alexandru Diaconescu. Acest proiect reprezintă un preambul pentru viitorul proiect Erasmus+ câștigat de Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca, „From theory to practice – International Teaching in Field Archeology in Roman Sarmizegetusa”.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Proiectul STUDARHEX este implementat de Asociația Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei Cluj-Napoca și  își propune prin activitățile sale să dezvolte un ansamblu de metode nonformale și informale de învățare aplicate menite să ducă la însușirea de cunoștințe privind meșteșugurile comunităților antice în rândul studenților din patru universități europene în perioada 15 iulie – 15 octombrie 2015.

Proiectul este finanțat de Ministerul Tineretului și Sportului în urma Concursului Național pentru Proiecte Studențești și are un buget total de 35606 lei. (V.N.)

[nggallery id=953]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

MESAJE de PAŞTE 2024 haioase. Cele mai amuzante și „funny” urări de trimis prietenilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

MESAJE DE PASTE HAIOASE • MESAJE de PASTE 2024 amuzante. SMS-uri haioase de Sfintele Paşti • URARI și FELICITARI de PASTE hazlii Ai un prieten cu simţul umorului dezvoltat? Dacă da,  atunci nu ezita să-i trimiţi un mesaj funny în perioada sărbătorilor pascale.  Cu siguranţă îi vei aduce zâmbetul pe buze. Iată câteva exemple de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea