Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO. Sute de credincioși au luat parte la slujba de Bobotează, la Cugir. Cei mai multi, prezenți la Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Cele 11 biserici: 9 de rit ortodox, 1 greco – catolică și 1 romano- catolică, situate pe raza orașului Cugir au adunat astăzi sute de credinciosi pentru a lua parte la slujba de Bobotează, eveniment care are loc în fiecare an pe data de 6 ianuarie.

Citește și: Obiceiuri, tradiţii şi superstiţii de Bobotează. Cum să-ţi afli norocul şi ursita în dragoste

sluba-de-boboteaza-cugir001Cei mai mulți dintre aceștia, aproximativ 350, au venit la Biserica Ortodoxă ,,Adormirea Maicii Domnului”, lăcaș de cult, care de fiecare data, atrage numărul cel mai mare de persoane care doresc să ia parte la această importantă sărbătoare.

După ce au participat la Sfânta Liturghie oficiată în incinta bisericii de un număr de trei preoți, părinții parohi Mircea Giurgea și Mihai Gălățeanu, precum și de preotul Răzvan Băieșan (din Vața), enoriașii, mulţi dintre ei însoţiţi de copii au asistat la slujba de sfinţire a apei desfășurată pe platoul din fața bisericii.

Citește și: De ce se întorc apele râului Iordan în fiecare an în ziua de Bobotează. Explicația biblică și ștințiifică care determină întoarcerea cursului râului Iordan

Apoi, fiecare creştin a primit botezul, după care şi-au umplut vasele cu apă sfințită din cei șase recipienţi, (conţinând peste 2000 litri de apă), aşezaţi pe scările din faţa bisericii. Potrivit tradiţiei ortodoxe, apa sfinţită la Bobotează, aşa numita ,,Agheasma Mare”, se bea în următoarele opt zile, dimineaţa, pe nemâncate, iar apoi se foloseşte doar pentru sfinţirea caselor şi în cazul persoanelor grav bolnave. De menționat că Boboteaza sau Botezul Domnului încheie ciclul sărbătorilor de iarnă şi reprezintă în acelaşi timp şi una dintre cele mai importante sărbători de la începutul noului an.

(C.P.)

[nggallery id=3236]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba

Unirea Ziarul

Publicat

în

Arhimandriţii Dometie Manolache şi Serafim Popescu, propuşi pentru canonizare. Ce legătura au cu județul Alba Doi dintre cei 15 cuvioși și mărturisitori români propuși spre canonizare, proclamarea urmând să aibă loc anul viitor, când Biserica Ortodoxă Română aniversează un secol de la recunoașterea statutului de Patriarhie, au legătură cu judeţul Alba: arhimandritul Dometie Manolache, duhovnic […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea