FOTO. Sute de comercianți și cumpărători, la ”Târgul căciulilor”, organizat la Blaj de peste 200 de ani

Sute de comercianți și cumpărători participă, joi, la tradiționalul ”Târg al căciulilor”, organizat la Blaj – oraș pe care poetul Mihai Eminescu l-a numit Mica Romă – de peste 200 de ani, de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, oamenii își făceau de la acest târg majoritatea cumpărăturilor de iarnă.

În prima parte a zilei, la tradiționalul ”Târg al căciulilor”, eveniment considerat unic în țară, au participat sute de cumpărători. Taberele au fost amplasate pe Bulevardul Republicii, cel mai circulat din oraș, dar și pe străzile adiacente, accesul mașinilor fiind restricționat.

Căciulile comercializate au fost în mai multe culori – negru, gri, mov, albastru, verde, kaki -, dar și modele diferite – de astrahan, focă, iepure, nurcă, vulpe -, pentru femei și bărbați. Căciulile au avut prețuri cuprinse între câteva zeci de lei și câteva sute de lei. O parte din oameni au venit de la zeci de kilometri pentru a-și achiziționa un asemenea produs.

Alături de tradiționalii ”căciulari”, denumirea populară a comercianților de astfel de articole, la târg participă și alți comercianți, care au o gamă variată de mărfuri și produse: haine, jucării, încălțăminte, produse cosmetice, veselă, obiecte de feronerie, ornamente de Crăciun sau halvița și turta dulce. De asemenea, au fost amplasate și tarabe cu mâncare și băutură.

Atestat documentar de peste 200 de ani, „Târgul căciulilor” este organizat, în fiecare an, cu ocazia sărbătorii de Sfântul Nicolae. Pe vremuri, la „Târgul Căciulilor” de la Blaj se făceau majoritatea cumpărăturilor de iarnă, căciulile şi articolele din blană fiind cele mai căutate, acest eveniment fiind şi cel care stabilea, oarecum, preţul produselor, care era valabil pe tot parcursul anului. Astăzi, târgul de Moş Nicolae oferă o gamă mult mai amplă de produse, dar rămâne la fel de căutat de vizitatorii din toată zona Târnavelor.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...