Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

FOTO Suprafață verde de peste 4.000 mp și peste 700 de arbori și arbuști plantați la Blaj: Lucrări de amenajare a spațiilor verzi pe mai multe străzi din oraș

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

FOTO Suprafață verde de peste 4.000 mp și peste 700 de arbori și arbuști plantați la Blaj: Lucrări de amenajare a spațiilor verzi pe mai multe străzi din oraș

Continuă lucrările de modernizare și amenajare a zonelor verzi din municipiul Blaj. După ce anul trecut au fost finalizate astfel de obiective în cartierele Eroilor și Andrei Mureșanu, în 2024 se vor reabilita alte spații verzi din cartierele Gării și Eroilor, a anunțat primarul Gheorghe Valentin Rotar pe Facebook.

În această primăvară efectuăm lucrări pe strada Gării (blocurile 18, 19, 17, 8, 15, 16, 14, 13, 12, 11, 10 și 9) și pe strada Eroilor (blocurile 19A, 19B, 18A, 18B, 33A, 33B, 15B, 28B, 29B, 21B și 21C). În total, vor fi plantați 713 arbori și arbuști și va fi amenajată o suprafață verde de 4.075 mp.

Citește și: Mobilier, materiale didactice și echipamente digitale pentru șase școli din Municipiul Blaj: Licitația de peste 2.5 milioane de lei, lansată în SEAP

În toamnă sunt prevăzute lucrări de reabilitare a spațiilor verzi de pe strada Eroilor, la blocurile 16A, 16B, 16C, 17A și 17B.

Ne mândrim cu faptul că municipiul Blaj se află între localitățile fruntașe, la nivel național, în privința suprafeței de spațiu verde per locuitor. Raportat la populația reală a Blajului, cu aproximativ 27 mp de spațiu verde/locuitor, ne situăm peste valoarea recomandată la nivel european, de minimum 26 mp/locuitor. Așa cum am mai spus, ne dorim să ajungem, în viitor, chiar la valoarea recomandată de Organizația Mondială a Sănătății, de 50 mp de spațiu verde/locuitor.

Suntem printre puținele orașe din România care dețin un Registru al Spațiilor Verzi, un instrument care ne ajută foarte mult în gestionarea, monitorizarea și identificarea celor mai bune soluții pentru mărirea suprafeței de spațiu verde din orașul nostru, dar și pentru eliberarea autorizațiilor de urbanism ținând cont de protejarea zonelor verzi din municipiu.

Politica noastră în ceea ce privește zonele verzi se axează pe două mari direcții: reabilitarea spațiilor verzi existente, respectiv aducerea acestora la standardele europene și mărirea suprafeței de spațiu verde din orașul nostru, acolo unde este posibil.

Extinderea permanentă a zonelor verzi și privilegiul de a avea un oraș foarte bine dezvoltat economic, cu o industrie nepoluantă și cu un Plan de Mobilitate Urbană Durabilă a Municipiului Blaj care pune accentul pe soluțiile eco de trafic, ne vor ajuta să atingem un obiectiv esențial pentru comunitatea noastră: „Blaj, oraș verde!”


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

„Săptămâna Verde” la CENTRUL CULTURAL „LUCIAN BLAGA” Sebeș, 22-26 aprilie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

„Săptămâna Verde” la CENTRUL CULTURAL „LUCIAN BLAGA” Sebeș, 22-26 aprilie 2024 La Sebeș, „Săptămâna Verde” a adus o explozie de activități creative și educative, reunind comunitatea în jurul valorilor de conservare a mediului înconjurător și de promovare a unui stil de viață sustenabil. Centrul Cultural „Lucian Blaga” Sebeș a fost gazda unor evenimente pline de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea