Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

FOTO| SUBIECTELE la Simulare Bacalaureat 2024, la Limba Română: Ce au avut elevii de liceu de rezolvat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

SUBIECTELE la Simulare Bacalaureat 2024, la Limba Română: Ce au avut elevii de liceu de rezolvat

Elevii din clasa a XII-a au susținut luni, 4 martie, prima probă din simularea examenului de Bacalaureat 2024, care constă în Limba și literatura română.

Subiecte simulare BAC 2024 Limba română, profil real

Subiectele la simulare pentru BAC 2024, la Limba română, profilul real, au fost publicate de Edupedu. La subiectul I, elevii de la profilul real și cei de la tehnologic au avut, la fel ca cei de la uman, un text la prima vedere de Liviu Rebreanu, „Metropole”. La subiectul al II-lea, au primit textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu, pe baza căruia trebuiau să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului.

La subiectul al III-lea, elevii de la real au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Lucian Blaga. Vedeți mai jos subiectele la simulare BAC 2024

Limba română, profil real:

Subiecte simulare BAC 2024 Limba română, profil uman

Subiectele la simulare pentru BAC 2024, la Limba română, profilul uman, au fost publicate de Edupedu. La subiectul I, elevii au avut un text la prima vedere de Liviu Rebreanu, „Metropole”. Subiectul al II-lea a avut textul „Domnișoara Nastasia” de George Mihail-Zamfirescu. Cerința a fost să prezinte, în minimum 50 de cuvinte, rolul notațiilor autorului.

La subiectul al III-lea, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularitățile unui text poetic studiat, aparținând lui Ion Barbu.

Subiectele la simulare BAC 2024, la Limba Română, profilul uman:

Cum se desfășoară simularea pentru Bac 2024 la limba română

Accesul în sălile de examen se face pe baza Cărții de Identitate până la ora 08:30 cel târziu, iar la ora 9:00 elevii vor începe să rezolve subiectele la limba și literatura română distribuite de profesorii asistenți din plicurile sigilate. Apoi, timpul alocat pentru rezolvare este de trei ore.

Scopul simulării este să familiarizeze elevii cu cerințele și rigorile examenului de Bacalaureat pe care îl vor susține la vară.

Notele obținute la simulare nu vor fi trecute în catalog. În situații excepționale, dacă elevul își dorește acest lucru, rezultatele pot fi consemnate în catalog, în baza unei cereri.

Reguli simulare Bac 2024

Elevii care participă la simularea probelor scrise de la Bacalaureat nu au voie în sala de examen cu manuale, cărți, dicționare sau notițe, telefoane mobile sau căști. De asemenea, ei nu au voie să discute cu ceilalți colegi în timpul celor trei ore de exament și nici nu pot face schimb de foi din lucrare, de ciorne sau alte notițe.

În schimb, le vor putea depune într-o sală de depozitare, unde vor primi o pungă în care să le introducă, împreună cu o declarație-tip în care se menționează numele și prenumele și obiectele personale, acestea urmând să le fie returnate la finalul examenului.

Calendar simulare Bacalaureat 2024

Probele scrise implică următoarele discipline: limba și literatura română – proba E) a), limba și literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităților naționale) – proba E) b), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare și comunicare, psihologie, economie, sociologie și filosofie – probele E) c) și E) d).

Simularea examenelor naționale continuă în perioada 4-7 martie cu probele scrise din cadrul examenului de bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a şi a XIII-a seral/frecvenţă redusă.

-4 martie – Proba E) a) – probă scrisă – Limba și literatura română
-5 martie – Proba E) c) – probă scrisă – proba obligatorie a profilului
-6 martie – Proba E) d) – probă scrisă – proba la alegere a profilului și specializării
-7 martie – Proba E) b) – probă scrisă – Limba și literatura maternă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi

Alexandra Mates

Publicat

în

VIDEO: 1 MAI. Cum se sărbătorea Ziua Muncii pe vremea lui Ceauşescu: manifestaţii grandioase cu mii de muncitori şi ţărani. Ce se mai păstrează în ziua de azi Dacă în zilele noastre 1 Mai înseamnă doar o zi liberă în calendar, şi mai nou chiar o minivacanţă, în care probabil deja mulţi dintre români au […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea