Rămâi conectat

Politică Administrație

FOTO: Studiu sociologic pentru dezvoltarea localităţilor care se află pe cursul râului Mureş din cadrul Regiunii Centru

Ziarul Unirea

Publicat

în

studiu mures05Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, împreună cu o firmă de specialitate, Mancom Centru SRL, elaborează “Studiul regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru”. În cadrul acestei lucrări se urmărește identificarea exactă a problemelor ecologice care afectează râul Mureş, precum şi realizarea unei analize actualizate a situaţiei socio-economice a bazinului acestui râu.

”Studiul regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru” vizează judeţele Alba, Mureş şi Harghita – trei din cele șase judeţe ale Regiunii Centru. Prin realizarea acestui studiu se pun bazele necesare în vederea soluționării problemelor referitoare la gestionarea microclimatului de pe cursul Mureșului și vor fi trecute în revistă oportunitățile pe care le are cel mai mare râu din Regiunea Centru, unul dintre cele mai mari din România. Îmbunătăţirea calităţi apei, asigurarea biodiversităţii râului Mureş şi a albiei acestuia, prezervarea şi extinderea zonelor naturale vor asigura nu numai o protecţie sporită pentru localităţile aflate pe malurile râului împotriva inundaţiilor, dar vor duce și la dezvoltarea climatului socio-economic de pe raza celor trei județe din regiune.

Prin studiul realizat la comanda ADR Centru, vor fi evidenţiate soluţiile durabile la problemele identificate şi va fi evaluat potenţialul de dezvoltare a zonei străbătute de râul Mureş în Regiunea Centru. Studiul trebuie să contribuie prezentarea oportunităţilor de dezvoltare a judeţelor şi localităţilor din zona străbătută de Mureş, dar şi a mijloacelor de valorificare a acestora în contextul perioadei de programare 2014 – 2020. Identificarea problemelor comune precum şi a intereselor ce unesc autorităţile publice locale reprezintă de fapt o nouă provocare interjudeţeană, privind perspectivele de dezvoltare din Regiunea Centru. Acest mod de abordare se încadrează foarte bine în cerinţele Uniunii Europene cu privire la finanţarea proiectelor integrate.

În cadrul acestui studiu se elaborează o analiză sociologică pentru consultarea populaţiei privind propunerile locuitorilor legate de râu, pentru dezvoltarea localităţilor lor, dar și pentru investigarea percepţiilor locuitorilor despre râul Mureş, modul de utilizare de către populaţie al Mureşului în prezent şi cel dorit în viitor, modul de implicare al locuitorilor în proiecte legate de Mureş etc. Elaboratorii studiului adresează rugămintea tuturor locuitorilor din localităţile traversate de râul Mureş de a răspunde chestionarului on-line care poate fi accesat pe site-ul ADR Centru, la secţiunea Comunicate de presă (regăsiți link către http://preotu.ro/survey_mures/). Elaboratorii studiului mulţumesc anticipat tuturor celor care vor răspunde chestionarului asigurându-i de importanţa acordată opiniilor exprimate în cadrul analizei interdisciplinare a localităţilor de pe râul Mureş.

Mai jos, câteva imagini din ceea ce, poate, ne-am dori cu toții să existe pe malurile râului Mureș:

(C.M.)

[nggallery id=797]


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea